Share

În cadrul unei conferințe de presă realizate pe 22 septembrie  Consiliului Județean, actualul președinte al CJ Iași, Maricel Popa, a discutat despre proiectul Spitalului Mobil de la Lețcani.

Inițiativa coordonată de baronul social democrat a întâmpinat nenumărate probleme de la începutul proiectului.

Multe nereguli au fost semnalate chiar și de autorități

Este cunoscut publicului ieșean faptul că reprezentanții CJ Iași au fost amendați de către Curtea de conturi cu o amendă în valoare de 60.000 de lei pentru o gestionare deficitară a proiectului. Mai mult decât atât, materialele utilizate în procesul de construire a Spitalului Mobil de la Lețcani nu vor putea fi decontat din fonduri europene. Toate aceste cheltuieli au fost suportate din bani publici.

Citeste si   În timp ce Monica ANISIE recomandă ELEVILOR fără CURENT să urmărească LECȚIILE la TELEVIZOR, 11.000 de elevi IEȘENI sunt privați de EDUCAȚIE

Cu referire la declarațiile făcute astăzi de președintele CJ Iași,Maricel Popa, prefectului județului Iași,  Marian GRIGORAȘ a declarat:

“Îmi exprim mâhnirea față de declarațiile făcute astăzi de dl. Maricel Popa. Așa cum am declarat anterior (a se vedea declarația mea din 10 septembrie) exprim angajamentul instituțiilor aflate în coordonarea Instituției Prefectului – Județul Iași de a sprijini activ și constant echipa managerială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” în vederea operaționalizării unității „Spital Mobil/Modular din containere de logistică medical (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”

Toți conducătorii instituțiilor avizatoare au instrucțiuni clare de a face cu celeritate demersurile necesare. Astfel s-a emis autorizația de către DSP Iași.

Din păcate, până astăzi, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași nu s-a depus documentația tehnică necesară în vederea evaluării  necesității avizării/autorizării din punctul de vedere al securității la incendiu.

De asemenea Agenția pentru Protecția Mediului Iași a demarat de îndată după primirea memoriului de prezentare, respectiv în data de 18.09.2020, procedura prevăzută de Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului în vederea emiterii acordului de mediu.

Reafirm faptul că  Instituția Prefectului este la dispoziția echipei de implementare a acestui proiect cu tot suportul necesar. Fiecare zi de întârziere poate să însemne afectarea sănătății unor oameni sau chiar pierderi de vieți omenești”

 

Citeste si   Bogdan Petru COJOCARU - expresia VIE a faptului că PSD nu se poate REFORMA

Share

LĂSAȚI UN MESAJ