Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a celui mai mare spital de copii din regiune a fost  semnat astăzi

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro).  Consiliului Județean prin fondurile cetățenilor ieșeni sprijină proiectul su suma de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro). Durata de execuție va fi de 48 de luni.

Cel mai mare proiect cu finanțare europeană din Regiunea Nord-Est prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată.

”În următoarele zile vom începe proiectarea pentru modernizarea Spitalului de Copii Iași. Unitatea medicală va fi reabilitată în întregime, atât partea de structură, arhitectură, cât și partea de instalații. La finalul lucrărilor pacienții din toată zona Moldovei vor beneficia de condiții moderne de tratament”, a afirmat Radu Zaharia, director de proiecte Daroconstruct SRL.

Reabilitarea va duce la creșterea eficienței energetice a celor 3 corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 și care are o suprafață construită la sol de 2817 mp și una utilă de 18.668,38 mp.

Spitalul ”Sfânta Maria” este singura unitate medicală multidisciplinară din zona Moldovei care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani, deservind aproape 800 de mii de copii, potențiali pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ