Share

 

Decizia luată în ședința de joi a Executivului a fost anunțată vineri de şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Ionel Dancă.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Medicii de familie vor putea elibera și biletele necesare pentru concediile medicale în cazul pacienților COVID-19, mai prevede OUG. Măsura vine după ce au fost semnalate mai multe cazuri în care pacienți confirmați cu COVID-19 care nu erau în spital nu primeau concediu medical pe perioada în care au stat, acasă, în izolare sau carantină.

Citeste si   Monica Anisie, despre metode de combatere a abandonului școlar din România. CARE sunt pașii următori

În acest fel pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitale pentru a face acele servicii medicale de radiografie şi pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus şi perioada de izolare care le-a fost indicată.

„Guvernul face un apel către toţi medicii de familie să fie alături de toţi colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecţiilor cu coronavirus şi să ajute în special în ceea ce priveşte această zonă a pacienţilor asimptomatici cu forme uşoare”, a mai declarat Ionel Dancă.

Citeste si   Fotbalul românesc, de la marile meciuri cu Maradona, la prohodul cântat de Statul Paralel


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ