Share

 

Aproximativ 120 de angajați ai primăriei Timișoara nu vor mai primi sporurile pentru gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene, din cauza ratei mici de absorbție la nivel local.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că a luat decizia de a suspenda plata acestor sporuri salariale în condițiile în care nivelul fondurilor absorbite este mai mic decât cuantumul banilor achitați.

Edilul a precizat că în ultimii ani primăria Timișoara a contractat proiecte europene în valoare de 460 de milioane de lei, iar rata de absorbție este de 0,22%.

Citeste si   Nicușor Dan: „Oamenii fără adăpost trebuie să beneficieze de suport real și adaptat la perioada aceasta de pandemie”

„În această situație în care am cheltuit din această sumă doar 0,22%, doar 1 milion, am aruncat o privire pe sporurile plătite pentru aceste fonduri și am constatat cu surprindere că în ultimii trei ani am plătit până acum, 6,5 milioane de lei pentru sporuri salariale pentru exact aceste proiecte. Asta înseamnă că, pentru a cheltui 1 milion de lei de fonduri europene, am plătit sporuri salariale de aproape 7 milioane de lei. Dacă acest raport vă șochează, vă mai spun o chestie. Aceste sporuri salariale nu sunt plătite din aceste fonduri europene ci din bugetul local, din propriile noastre fonduri.  Am decis să suspendăm de luna aceasta aceste sporuri, cel puțin pentru lunile noiembrie și decembrie. Până anul viitor vom dezvolta un sistem prin care aceste sporuri depind de performanță în proiect și nu sunt plătite pur și simplu așa”, a declarat Dominic Fritz.

Citeste si   Cătălin Predoiu, anunț de ultim moment despre extrădarea fugarilor români. De ce nu sunt aduși în țară și câți sunt urmăriți

Primarul a mai explicat că sporurile erau plătite pentru implementarea și nu pentru scrierea de proiecte europene și puteau fi acordate în proporție de până la 50% din salariul de bază. CItește continuarea pe realitateadetimis.net.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ