Share

Prin intermediul unui proiect de hotărâre care a fost discutat miercuri, 10 iunie, în ședința extraordinară online a Consiliului Local, municipalitatea ieșeană intenționează să sprijine financiar activitatea structurii sportive locale Asociația „Clubul Sportiv Municipal Politehnica” Iași.

Astfel, aleșii locali au decis cu privire la alocarea pentru perioada 15 mai – 15 iunie 2020 a sumei de 1.116.748 de lei către Asociația „Clubul Sportiv Municipal Politehnica” Iași, această suma urmând a fi folosită exclusiv pentru cheltuieli de funcționare și de natură salarială.

Demersul municipalității are loc în contextul în care sportul de performanță a fost puternic afectat de restricțiile impuse de pandemia cu noul coronavirus

Astfel, instituirea stării de urgență în perioada 16 martie – 14 mai și a stării de alertă în perioada 15 mai – 14 iunie (cel puțin) a dus la reglementarea activităților sportive în spiritul păstrării măsurilor de distanțare socială în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Inițiativa se fundamentează pe o serie de măsuri prevăzute de Legea nr. 55 / 2020, cu referire la domeniul culturii și sportului, unde se precizează: „Pe durata stării de alertă, în scopul susținerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69 / 2000, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local (…), după caz, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de structură salarială ale structurilor sportive care își au sediul pe raza unității administrativ – teritorială a acestora.”

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iași a declarat că este de lăudat inițiativa guvernului care a dat această lege care permite finanțarea cluburilor profesioniste de fotbal.

“Noi vom fi finanțați conform legii nr. 55. Chiar este de lăudat inițiativa guvernului care a dat această lege care permite finanțarea cluburilor profesioniste de fotbal, pentru că de obicei nu permite finanțarea salariilor.

Dar legea 55 spune clar că se poate face o derogare de la legea 350  pentru ajutorul financiar. Vreau să mulțumesc public atât guvernului, cât și primarului Mihai Chirica și consilierilor locali pentru această inițiativa.

A fost extrem de importantă această decizie, banii sunt mai mult decât necesari pentru că a fost o perioadă extrem de grea. Vor fi finanțate cheltuielile de funcționare și salariile pe perioada stării de alertă, adică doar în perioada 15 mai – 15 iunie, nimic retroactiv, nimic pentru viitor“, Ciprian Paraschiv președintele Politehnicii Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ