Un grup de studenti din Iasi au creat o masina-robot utilă! Aceasta va putea SCHIMBA industria automobilelor din toata lumea

Sase studenti de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial – CMMI de la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” – TUIASI au câstigat prima etapa a concursului de roboti mobili-powered.

Din echipa intitulata “Roboiasi” au facut parte Ana Ghimp, Alexandru Ceobotari si David Luntrariu, iar echipa “Optimus” a fost reprezentata de Catalina Lazar, Catalin Agrigoroae si Gabriel Gherasim.

Pentru studentii nostri, aceasta a fost prima data când fac un astfel de robot. Aceasta participare este si rodul unei îndelungi colaborari cu Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu si corpul didactic de acolo, mai exact profesorul Sever-Gabriel Racz, directorul Departamentului de Masini si Echipament Industrial. Traseul final pe care trebuiau sa îl urmeze a fost o necunoscuta, masina fiind calibrata pe niste trasee existente”, a precizat decanul de la CMMI – prof. univ. dr. ing. Catalin Dumitras.

17 echipe s-au înscris la concursul gazduit de orasul Sibiu, însă Universitatea Tehnica din Iasi a fost cea mai rapida echipa “Roboiasi” avand un timp de 20,707 secunde.

În primul rând, materia a fost noua pentru noi si am fost surpinsi de cât de frumoasa poate fi Robotica, chiar daca noi doar am gustat acum putin din ea, pentru ca la noi nu se face la facultate. A fost o experienta unica”, a marturisit David Luntrariu, component al echipei Roboiasi – student în anul al III-lea la CMMI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ