Share

Serviciul Român de Informații SRI a luat măsuri în urma atentatului de luni seară de la Manchester, soldat cu peste 20 de morți, potrivit informațiilor deținute până la acest moment.

Site-ul SRI a afişat, după eveniment, nivelul de alerta ‘albastru’, care înseamnă ‘precaut’ şi indică faptul că “informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist”, conform SNAT (Sistemul Naţional de Alertă Teroristă).


Copiii, noile ținte ale teroriștilor? Analiza atentatului din Manchester


Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă de securitate la nivelul critic

Aceasta înseamnă că un atac ar putea fi iminent, a anunțat marți seara, premierul Theresa May, citată de BBC.

Decizia apare în contextul în care investigatorii nu au putut să stabiliească dacă suspectul în cazul atacului de la Manchester, Salman Abedi, a acționat de unul singur, a precizat premierul britanic. Armata va fi deplasată pentru a proteja puncte cheie.


Atentatul terorist de la Manchester Arena revendicat de Jihadistii Statului Islamic. Politistii anunta arestarea primului suspect Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ