Share

Angajații Direcției de Servicii Publice Iași sunt FORȚAȚI în această perioadă să nu respecte regulile impuse de către autoritățile statului pe perioada epidemiei de COVID – 19

După intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3, angajații Direcției de Servicii Publice Iași sunt obligați de către conducerea Primăriei Iași să își continue activitatea fără a lua în calcul normele impuse de decretele prezidențiale în vigoare. Mai exact, angajații sunt forțați de către conducerea Primăriei Iași să iasă zilnic, în număr mare, pe stradă în vederea prestării unor servicii publice care nu prezintă nici un fel de urgență.

Mai mult, conducerea Primăriei Iași nu a oferit în această perioadă angajaților DSP posibilitatea de a servi prânzul în condiții decente, nici măcar umane! Pe lângă riscurile la care sunt supuși, bieții angajați sunt nevoiți să mănânce efectiv … pe pământ, așa cum reiese din fotografii.

Citeste si   EXPOZIȚIE de creaţie artistică FOTOGRAFICĂ “Tinerețe fără bătrânețe. Delta – Tărâm de poveste” la Iulius Mall IAȘI

Pentru cine se face acest exces de zel în plină pandemie?

O zonă unde angajații DSP Iași muncesc cu spor, este în Cartierul Cantemir unde se construiește un nou parc. Viitorul parc se află sub apartamentul în care locuiește Viorica BOSTAN, inginer tehnic al Direcției Tehnice de Servicii Comunitare din cadrul Primăriei Iași.

Viorica Bostan este cunoscută ca fiind o apropiată a primarului Mihai Chirica, lucrând cu edilul din perioada când acesta era Director Tehnic în cadrul Primăriei Iași.

Bostan, este în plan real mâna dreaptă a Primarului Chirica, relația profesională a acestora consolidându-se pe parcursul a mai bine de 15 ani, timp în care cei doi au lucrat în cadrul Direcției Tehnice a Primăriei Iași.

După ascensiunea profesională a lui Mihai Chirica, Vorica Bostan a cunoscut o apreciere substanțială din punctul de vedere al redevenței salariale

Potrivit declarației de avere a acesteia, în 2019 angajața Primăriei căreia i se construiește parc sub geam pe timpul epidemiei a ridicat 97.265 RON, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 8100 RON/lună. O sumă realmente fabuloasă pentru o administrație publică locală!

Contactat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, directorul de la DSP Iași, Laurențiu Ivan, a declarat că Direcția de Servicii Publice Iași a luat toate măsurile necesare pentru desfășurarea activității angajaților.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,41 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Noi am dat la toată lumea măști și mănuși, acum, punctual, dacă omul a renunțat la mască este alegerea lui. Eu personal am verificat și toată lumea este dotată cu măști. Am atras atenția șefilor de la fiecare punct de lucru să îi oblige să îi poarte. Probabil, i-ați văzut acum când se duc la masă și sunt în pauză”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul DSP Iași.

Ipocrizia directorului DSP Iași depășește orice imaginație: “angajații DSP s-au dus doar la masă fără măști”

Întrebat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” de ce angajații mănâncă în zonele unde își desfășoară activitatea, pe pământ, fără a respecta normele minime de siguranță, directorul de la DSP Iași, Laurențiu Ivan, a declarat ca și cum ar fi perfect normal:

Citeste si   Actorul VLADIMIR CIOBANU s-a stins din viață

”Corect, mănâncă în zona unde lucrează. Nu avem un loc unde să îi deplasăm pentru a lua masa”. 

INCONȘTIENȚĂ a conducerii Primăriei IAȘI! Angajații DSP expuși zilnic riscului de INFECTARE

Singurul vinovat din întreaga situație pare a fi primarul Mihai Chirica care dă dovadă de o lipsă totală de responsabilitate față de întreaga comunitate expunându-i cu bună știință atât pe angajații primăriei cât și pe cetățenii Iașului.

În condițiile în care angajații din Primărie de la birouri sunt favorizați, cei “fără carte” sunt tratați în condiții lipsite de umanitate.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ