Calificări din domeniul Mecanic pentru abilitarea absolvenților

​În urma competiției pentru domeniul Învățământului Profesional și Tehnic (VET), proiectul depus de Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” din Iași, având ca titlu ”Îmbunătățirea stagiilor de practică în domeniul Mecanic”, a fost aprobat, primind o finanțare de 29.100 euro.

“Proiectul depus de Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” în parteneriat cu SC Chambon SRL urmărește să îmbunătățească stagiile de practică pentru calificări din domeniul Mecanic pentru abilitarea absolvenților cu competențe profesionale în acord cu nevoile pieței forței de muncă” a declarat directorul Colegiului Tehnic ”Mihail Sturdza” Iași”, Prof. Victor Bibire.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

Pentru aceasta, proiectul prevede o vizită de studiu în Centrul școlar Kvadraturen, din orașul Kristiansand, din Norvegia a 6 experți din unitatea școlară și a 2 tutori de practică de la agentul economic partener în proiect, precum și o serie de activități locale pentru îmbunătățirea rezultatelor învățării prin practică la locul de muncă.

Prin noile competenţe obţinute, aceşti profesioniştii vor ajuta instituţiile din care fac parte să asigure creşterea calităţii formării profesionale inițiale, asigurând sustenabilitatea rezultatelor obţinute prin transmiterea lor către profesorii din școlile VET din județul Iași.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

În data de 13 octombrie 2016, Guvernul României şi guvernele Norvegiei, Islandei şi Liechtensteinului – ca state donatoare, au semnat Memorandumul de Înţelegere pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2014-2021, prin care României i se alocă fonduriîn valoare de 254,560,000 euro.

​Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 acoperă mai multe programe de finanţare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării între statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și cele15 țări beneficiare (Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria).

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Programul are 4 apeluri – pentru: mediul universitar, experți din mediul preuniversitar, Învățământul Profesional și Tehnic (VET) și Roma.

Detalii suplimentare puteți găsi pe pagina oficială eea4edu.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ