Salvați Copiii Iași a lansat o campanie de conștientizare prin care îi invită pe ieșeni să facă o faptă bună pentru a sprijini copiii aflați în situații dezavantajate sau în risc de abandon școlar

Campania ”Stai la masă cu o faptă bună” este o campanie de conștientizare prin care comunitatea este îndemnată să doneze un meniu pentru unul dintre cei 120 de copii din Centrele Educaționale, copii de care Salvați Copiii Iași se îngrijește zi de zi. Costurile pentru masa copiilor se ridică anual la suma de 40000 euro.

Copiii de la Salvați Copiii Iași nu-și doresc decât o masă caldă în fiecare zi. De fiecare dată când vrei mai mult, gândește-te că puținul pe care îl poți oferi, pentru unii copii, este totul. Pune încă un loc la masă. Împarte din ce ai și poți hrăni bucuria unui copil care, poate că nu a mâncat astăzi. Da, pentru unii pare ireal, însă realitatea nu este aceeași pentru toți”, declară reprezentanții campaniei.

 Pentru a-i putea aduce zilnic pe Andrei, Alexandru, Mihai, Lidia, Ionuț, Simona și pe ceilalți 114 copii din cele trei Centre Educaționale Salvați Copiii Iași la școală, reprezentanții asociației se străduiesc să ofere câte o masă caldă la prânz, înainte de a începe zilnic programul educațional.

Altfel spus, cei care se îngrijesc ca cei mici să se dezvolte armonios atât fizic, cât și mental au nevoie de 1.666,6 oameni care sa doneze lunar 2 Euro pentru a schimba realitatea celor 120 de copii sprijiniți de Salvați Copiii Iași

Din acest motiv, Salvați Copiii Iași își continuă misiunea de a oferi acces la educație copiilor și astfel se pot implica cei care:

”Dacă reprezinți un restaurant, o cafenea sau o cofetărie ne poți ajuta adăugând un meniu în locația ta – un meniu plin de fapte bune, în valoare de 15 lei.

Dacă ești o persoană fizică, vei putea în curând dona 2 Euro prin sms la un număr special pentru această cauză, te poți uita de două ori în meniul restaurantelor partenere și poți plăti în plus un fel de mâncare.

Dacă reprezinți o persoană juridică, înscrie-te cu echipa ta la Swimathon Iași – un eveniment prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate tot de ieșeni și susține cauza de la Salvați Copiii Iași Stai la masă cu o faptă bună sau organizează propriul tău eveniment în interiorul echipei și hrănește bucuria unui copil care, poate că nu a mâncat astăzi!”, acestea sunt pârghiile de acțiune prin care te poți implica să susții cei 120 de copii.

Potrivit noilor statistici 17.3% dintre copiii şcolarizaţi renunţă la şcoală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru ţări din Europa cu cele mai mari rate ale abandonului şcolar, conform Eurostat 2018.

În plus, datele Institutului Naţional de Statistică arată că mai mult de 1 din 10 copii, care ar trebui să participe la învăţământul primar, nu merge la şcoală. În Iași rata abandonului învățământului primar și gimnazial este de 1,9%. Cauzele principale sunt deja arhicunoscute: părinții nu au bani să-și întrețină copiii la școală, trăiesc de pe o zi pe alta.

LĂSAȚI UN MESAJ