Share

Astăzi, proiectul de lege inițiat de Guvern privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situația de alertă va fi dezbatut și votat de către deputați. Proiectul va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate, care vor întocmi un raport ce va fi supus votului plenului Camerei.Marțti, Senatul a adoptat acest proiect, forma propusă de Guvern fiind modificată prin aprobarea mai multor amendamente PSD. Când starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul țării, măsura trebuie încuviințată de Parlament, au stabilit, printre altele, senatorii.Proiectul are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în conditiile legii, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare și, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viață, la integritate fizică și la ocrotirea sănătății, inclusiv prin restrangerea exercițiului altor drepturi și libertăți fundamentale.

Citeste si   Ciolacu, ANUNȚ despre alegerile locale: Am discutat cu Orban. Se va lua o decizie în această săptămână

Tot mercuri, Curtea Constituţională decide asupra sesizării făcute de Avocatul Poporului privind Ordonanţa care reglementează starea de alertă.

Starea de urgență expiră joi, la miezul nopții, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că ea nu va mai fi prelungită, ci va fi înlocuită cu starea de alertă, care face obiectul mai multor contestări, riscând să nu fie aplicabilă.

Citeste si   Ce plan de măsuri de relansare economică are Executivul în perioada post-criză

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ