Share

Ieșenilor li se măsoară temperatura înainte de a intra în autobuz

În contextul instituirii stării de alertă la nivel național, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a adoptat o serie de măsuri noi. Printre cele mai importante se numără restricția privind accesul în limita locurilor de pe scaune în autobuze și tramvaie, dar și măsurarea temperaturii pasagerilor.

Cetățenii orașului sunt reticenți în ceea ce privește eficiența măsurilor adoptate

Este o măsură bună, dar termometrele sunt de proastă calitate, sunt electronice. Pot să îmi iau și eu temperatura care nu sunt de specialitate, când am febră nu îmi pun termometrul să verific dacă am febră, trebuie să ai studii superioare pentru a face acest lucru? Noi suntem de acord. Important este să ieșim din această perioadă cu bine.”, a declarat un cetățean al municipiului Iași.

”Eu nu am avut niciodată probleme de sănătate, nu am luat o pastilă în viața mea. Ce părere să am dacă eu sunt sănătos?”, a mai declarat alt cetățean al municipiului Iași.

Citeste si   Actorul VLADIMIR CIOBANU s-a stins din viață

 Ieșenii care circulă cu tramvaiele și autobuzele sunt obligați să poarte mască de protecție, care să le acopere gura și nasul

Accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea unei măști medicale sau non-medicale.

Numărul maxim de pasageri permis in fiecare mijloc de transport va fi limitat la numărul de locuri pe scaune, la care se adaugă un număr de locuri în picioare în măsura în care este păstrată o distanță de minim 1,5 metri între călători. În acest scop, pe podeaua mijlocului de transport vor fi lipite autocolante cu indicații privind distanța socială.

Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate pentru a reduce posibilitatea de dispersare a coronavirusului. Se vor utiliza în schimb metode de curățare umedă.

Regula de bază rămâne purtarea măștii medicale, care obligatoriu trebuie să acopere gura și nasul. Va fi un număr limitat al pasagerilor, dacă ne referim la capacitatea maximă de transport a autovehiculului, fie că vorbim de autobuz sau de tramvai.

Totodată trebuie respectată distanța de 1,5 metri între călători. În egală măsură, se va face un triaj al angajaților și al celor care vor folosi mijloacele de transport. În acest moment, se asigură un sistem de aer condiționat și desigur se efectuează periodic o operațiune de curățare și dezinfecție a acestor mașini”, a declarat Marius VOICESCU, purtător de cuvânt DSP Iași.

Prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport, acolo unde acestea există, se vor comunica permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a pandemiei  COVID–19, precum și prin intermediul afișelor, respectiv a clipurilor.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Cei care măsoară temperatura sunt angajații noștri. Igienizarea se face noaptea la fiecare punct de garaj când vehiculul termină traseul și la toate capetele de linie. Asta înseamnă că la nivelul capetelor de linie, curățenia și dezinfecția se face la o distanță de maxim o oră” a declarat Cristian STOICA, director al Companiei de Transport Public Iași.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

”Pe o parte ajută pe de altă parte panaramă curată. E bine măcar că se efectuează această verificare. Dar cel care are temperatură nu iese din casă, eu dacă aș avea febră aș mai ieși din casă? Nu pot să știu sigur dacă cei care măsoară temperatura sunt de specialitate sau nu”, a mai declarat un cetățean al municipiului Iași.

În Iași sunt 45 de puncte de verificare a temperaturii călătorilor. Acestea se află în stațiile: Ateneu, Baza 3, Bicaz, Blocuri Cetățuia, Blocuri Ciurea, Blocuri Păcurari, CUG 1, Canta, Casa Sindicatelor, Cimitirul Evreiesc, Dancu, Dr. Savini, Familial, Frigorifer, Gară, Minerva, Mircea Cel Bătrân, Moara 1 Mai Canta, Moara 1 Mai Păcurari, Palatul Culturii, Piața ACB, Piața Independenței, Piața Nicolina, Piața Unirii, Pod Metalurgie, Pod Nicolina, Podu de Piatră, Podu Roș 1, Podu Roș 2, Podu Roș 3, Policlinica Recuperare, Sala Polivalentă, Sg. Grigore Ioan, Bacinschi, Târgu Cucu 1, Târgu Cucu 2, Tătărași Nord, Tătărași Sud, Tehnopolis, Țesătura, Triumf, Tudor Nicolae, Tudor Vladimirescu, Universitate și Zimbru.

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ