Share

În ședința de ieri, 31 august, Guvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020 precum și stabilirea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Totodată Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43 a implementat reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interior.

Citeste si   PROIECT de 83.815.658,23 lei pentru CREȘTEREA numărului de ASISTENȚI maternali la nivelul COMUNITĂȚII din județul SUCEAVA

La evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane

Proprietarii își pot desfășura activitatea respectând normele de protecție stabilite de specialiști și anume în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

„Orice chestie este bine venită pentru început numai să se deschidă ca să înceapă să funcționeze. Având în vedere că în maxim 2 luni vremea se va schimba, vine anotimpul rece și depinde cum va fi luna octombrie pentru că au fost ani în care în această luna vremea a fost bună, cei care au și terase și spațiul închis vor trebui să își continue activitatea în spațiul închis.”,  a declarat proprietara cafenelei Bizz Cafe, Luminița DOMINTE.

Totodată administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât în interior cât și în exterior trebuie să asigure o distanță de minim 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maxim 6 persoane la o masă.

Citeste si   ACCIDENT RUTIER în localitatea ILIȘEȘTI! O persoană a rămas BLOCATĂ într-un autoturism

Cluburile și discotecile din interior vor rămâne închise, iar la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ