Start în pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European

Prefecții din țară au fost prezenți, luni și marți, în Brașov, la o întâlnire de lucru organizată de Ministerul Afacerilor Interne, sub conducerea lui Adrian Petcu, secretar de stat.

Reuniunea a avut două teme principale: pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European și îmbunătățirea activității serviciilor de eliberare a pașapoartelor, eliberare a permiselor auto și înmatriculări.

La reuniune a fost prezent Florin Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP). „Deja ne-am mobilizat pentru organizarea alegerilor și așa cum a fost și la Referendum, în desfășurarea căruia nu au fost înregistrate incidente, ne dorim să iasă perfect din punct de vedere administrativ”, a declarat Maricica Luminița Coșa, prefectul județului Bacău.

Miercuri, după întoarcerea de la Brașov, prefectul a discutat cu președintele AEP Bacău, Constantin Chiriac, pentru mobilizarea și pregătirea experților electorali. În fiecare secție de votare va fi prezent un expert dotat cu o tabletă, care va verifica actele de identitate ale alegătorilor.

Măsura are drept scop prevenirea votului dublu. Biroul Electoral Central (BEC) a fost validat. Până pe 23 martie trebuie asigurat și dotat sediul Biroului Electoral Județean (BEJ), iar pe 23 martie va avea loc tragerea la sorți a celor trei judecători care vor face parte din BEJ.

Pe 28 martie va începe depunerea și înregistrarea candidaturilor, iar pe 29, listele vor fi făcute publice prin afișarea în holul Prefecturii Bacău.

Pe 18 aprilie, componența BEJ va fi completată cu reprezentanții partidelor, iar pe 27 aprilie va începe campania electorală, care se va încheia pe 25 mai, la ora 7. În România, alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 26 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ