Share

La începutul lunii octombrie, Liceul Tehnologic Economic de Turism a început implementarea proiectului Erasmus+ KA102 VET: START PENTRU O CARIERĂ EUROPEANĂ ÎN SERVICII (STEUCAS), proiect de mobilitate în domeniul învățământului profesional și tehnic.

Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani, se adresează elevilor de clasa a X a care se pregătesc în domenii precum turism, alimentație și comerț și se axează pe participarea elevilor la stagii de pregătire practică în țări din Europa.

Citeste si   EXOZIȚIA anuală ”Flori de toamnă” din cadrul Grădinei Botanice IAȘI și-a deschis PORȚILE pentru VIZITATORI

Activitățile primului an de implementare (2020-2021)  vor avea ca public țintă 21 de elevi (câte 7 elevi din fiecare domeniu de calificare)  care vor efectua un stagiu de practică de 3 săptămâni la agenți economici din Valencia, Spania.

În al doilea an (2021-2022), proiectul își propune formarea a 21 de elevi (câte 7 elevi din fiecare domeniu de calificare) care vor efectua un stagiu de practică de 3 săptămâni la agenți economici din Barcelos, Portugalia.

Citeste si   11 școli din IAȘI și-au SUSPENDAT orele FIZICE după ce mai multe CADRE didactice și ELEVI au fost infectați cu SARS-COV-2

Prin implementarea acestuia, se urmărește atingerea obiectivelor propuse: dezvoltarea și aprofundarea cunoștințelor, abilităților, atitudinilor și competențelor prin efectuarea de stagii de practică la agenți economici din țări UE, dezvoltarea competențelor de comunicare profesională, într-o limbă de circulație europeană, facilitarea dialogului intercultural, a toleranței în vederea promovării cetățeniei active europene, promovarea egalității de șanse pe piața muncii a elevilor liceului prin dobândirea nemijlocită a unor experiențe profesionale europene.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Prima mobilitate a elevilor și cadrelor didactice este programată în primăvara anului viitor, până atunci fiind în derulare activitățile de pregătire a stagiilor de formare profesională.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ