Share

Ieri a avut loc la Iași o sesiune de informare cu privire la lansarea programului Start-up Nation Romania.

Valoarea totală a finanțării este de 450 milioane de euro. Se are în vedere crearea a aproximativ 20.000 locuri de muncă. În momentul de față, programul Romania Start-up Nation nu are condiții finale de participare, ele fiind încă în dezbatere publică.

Data propusă pentru începerea perioadei de înscriere a proiectelor este 2 mai. Înscrierea se va face online.


CITEȘTE ȘI …

FINANȚARE PENTRU SRL-uri! Programul Start Up Nation România intră în linie dreaptă


Evaluarea se va face în ordinea punctajului, pe următoarea grilă de punctaj:

Domeniu de activitate: IT – 45 de puncte, Producție – 40 de puncte, Industrii creative – 35 de puncte, Servicii – 30 de puncte, Comerț și alte activități – 25 de puncte
Număr de angajați: Pentru 100.000 lei: cel putin 2 angajați – 25 de puncte, 1 angajat – 0 puncte. Pentru 200.000 lei: cel putin 3 angajați – 25 de puncte, 2 angajați – 0 puncte.
Categorii angajați: cel putin 2 angajați din categoriile defavorizate – 20 de puncte, 1 angajat din categoriile defavorizate – 10 puncte
Tip cheltuieli: echipamente si utilaje de minimum 50% din valoarea finanțării – 10 puncte.

Citeste si   Ministerul Muncii, precizări privind posibilitatea de a cumpăra vechime în muncă. Ce sume trebuie plătite

După perioada celor 30 de zile de înscrieri, urmează evaluarea proiectelor, în ordinea punctajului obținut.

Condiția de eligibilitate este ca un proiect să aibă minimum 50 de puncte. Momentan încă nu s-a stabilit durata perioadei de evaluare.

În ceea ce priveste rambursarea costurilor se dorește să se introducă metoda cererilor de plată: practic, beneficiarul va veni cu facturile fiscale (nu proforme), pe care le va depune online și care urmează să fie plătite de către stat într-o perioadă dorită de până la 30 de zile.

“Iașul are deschiderea necesară pentru a găzdui o astfel de sesiune de informare. Sunt convins că acest program va fi un succes. Industria textilă, industriile creative și culturale sunt doar câteva domenii de activitate importante ale economiei locale și care se pot regăsi în cadrul proiectelor depuse de antreprenorii ieșeni. La acest moment putem vorbi cu siguranță și despre o dezvoltare în ritm accelerat a industriei IT. Dezvoltarea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii poate să aducă un plus economiei județului Iași. Crearea de noi locuri de muncă și atractivitatea pentru stabilizarea forței de muncă, în special în rândul tinerilor sunt două dintre principalele avantaje ale acestui program. Apreciez faptul că o nouă măsură din cadrul programului de guvernare se va regăsi în scurt timp ca opțiune de a începe o afacere pentru tinerii antreprenori și nu numai. Este o șansă bună și pentru antreprenorii din mediul rural. Iașul are în acest moment o pondere de 57% a populației în mediul rural” a declarat Romeo Olteanu, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

La întâlnire au mai participat Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Abalasi Bogdan, subprefectul județului Iași, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași și numerosi antreprenori și oameni de afaceri din Iași.

Citeste si   Raed Arafat NU se duce la votare! Ce motiv are secretarul de stat să nu-și exprime opțiunea la alegerile de duminică

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ