Tradiția continuă 

Iașul se va situa și anul acesta pe harta automobilistică a României. Deși, inițial aflată în incertitudine, organizarea etapei de anul acesta a Raliului Iașului, a devenit, în prezent o certitudine, așa încât tradiția va continua. Și în 2019, ieșenii vor beneficia de show-ul desemnat în ultimii ani desemnat ”cel mai bun raliu din România”.

A 35-a ediție a Raliului Iașului, etapa a șasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, va avea debutul pe data de 6 septembrie, derularea fiind de două zile.

Participanții se pot înscrie la etapa a șasea a sezonului, documente oficiale fiind deja publicate de către organizatori. Peste 132 de kilometri de probe speciale sunt propuși anul acesta, în cele două zile de competiție.

Surprizele organizatorilor 

Joi, pe 5 septembrie, la sesiunea de teste la Bârnova, concurenții vor putea fi văzuți de fanii motorsportului și ulterior, de la ora 20.30, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, la prezentarea echipajelor. Vineri va fi ziua începerii Raliului, în momentul în care prima mașină va ieși din Parcul Service, cu scopul de a parcurge, de câte două ori, specialele Cioca Boca şi Mădârjac.

Începând cu ora 20.00, spectacolul va fi mutat pe Râpa Galbenă, Pasajul Mihai Eminescu şi Bulevardul Independenţei. Acolo va avea loc Superspeciala mult așteptată. Celelalte 5 probe din sudul orașului sunt programate sâmbătă, Power Stage fiind ultima trecere pe Dobrovăţ. Ulterior, vor avea loc sosirea festivă în centrul orașului și festivitatea de premiere.

Dan CODREANU, managerul Raiului Iașului, declară următoarele: „Trebuie să recunosc, am avut mari emoţii în ceea ce priveşte organizarea etapei din acest an, însă avem alături de noi oameni care au înţeles importanţa acestui eveniment atât pentru Iaşi, cât şi pentru sportul românesc. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut în aceasta vară, chiar şi celor care ne-au transmis mesaje sau au postat pe conturile de socializare. Aşa am înţeles cât de important este raliul pentru fani şi concurenţi. Vreau să le transmit un gând bun şi celor care conduc destinele oraşului nostru, de la primar la consilieri, cei care şi-au dat acordul ca acest eveniment automobilistic, cel mai aşteptat din ţara noastră, să existe în continuare. Votul lor ne obligă să menţinem standardele ridicate şi să le oferim ieşenilor, participanţilor şi celor care ne vizitează cu prilejul Raliului Iaşului câteva zile de adevărat spectacol”.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Sportivă XS Motorsport Iaşi, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ