Share

Primarul Mihai Chirica a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că municipalitatea va achiziționa și amplasa în acest an o statuie a Regelui Ferdinand I. Locul nu a fost încă ales, în acest sens urmând a fi realizată o dezbatere publică.

„După concursurile privind Piața Palatului Culturii și zona fostului Bazar, am încheiat un nou concurs de soluții, cel privind realizarea unei statui a regelui Ferdinand. Concursul este acum parte a unei proceduri de negociere. Am avut un singur participant, anume SC Crengăniș Sculptures SRL. Potrivit proiectului, statuia va avea o înălțime 2,4 metri și o lățime la umeri de 0,9 metri și circa 600 de kilograme, ea urmând să fie realizată din bronz. Soclul va fi realizat din beton placat cu marmură sau granit. Rămâne să stabilim amplasamentul”, a declarat primarul Mihai Chirica.


Share
Citeste si   PLAN de 180 de milioane de EURO în următorii 3 ANI la AEROPORTUL Internațional IAȘI
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ