Share

La dezbatere sunt așteptați reprezentanți ai administrației locale Iași, conducători ai instituțiilor culturale din județ, ai instituțiilor de învătământ artistic, operatori culturali locali și jurnaliști

Dezbaterea va avea loc pe 12 octombrie 2018 de la ora 10.00, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Seria de dezbateri din cadrul proiectului ”Cultura Alternativă” este una dintre etapele cele mai importante ale proiectului ”Cultura Alternativă”, care va contribui, alături de studiile și activitățile de cercetare și culegere de informații propuse de proiect, la formularea unei politici alternative cu privire la Statutul Artistului din România.

Citeste si   Vești bune pentru locuitorii Comunei UNGHENI! Vor fi reabilitați 6,4 km din DJ249A, Mânzătești – Ungheni

Proiectul ”Cultura Alternativă” a fost propus de Asociația Culturală Flower Power și selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European și se bucură de patronajul CNR-UNESCO.

Prima recomandare a UNESCO către Statele Membre, privind îmbunătățirea și susținerea Statutului Artistului, a fost făcută în 1980. În 2015, Convenția pentru Protecția și Promovarea Diversității Culturale solicita din nou Statelor Membre completarea de rapoarte periodice care să conțină informații actualizate privind măsurile și politicile referitoare la condiția artistului.

Citeste si   Primăria GOLĂIEȘTI nu mai are PRIMAR! Sentinţa PENALĂ a rămas definitivă

Raportul analitic realizat în 2015 pe baza sondajului UNESCO, precizează următoarele:

Recomandarea privind Statutul Artistului rămâne la fel de actuală astăzi, precum era și în 1980. Având în vedere complexitatea și nuanțele multiple ale lumii artistice și natura complicată și alambicată a formelor de guvernare, ar fi indicat să se realizeze module de formare în domeniul la care face referire această recomandare. Atunci când dezvoltă politici care pot atinge problematica de dezvoltare a inițiativelor în acest domeniu, Statele Membre trebuie să colaboreze cu artiștii și cu asociațiile acestora pentru a susține formularea de legi și de politici care să ajute cât mai mult artiștii profesioniști”.

Citeste si   Începe ADMITEREA fără TAXĂ la facultățile din cadrul USAMV IAȘI

Cei care doresc să participe la dezbaterile proiectului ”Cultura Alternativă” pot să se înscrie și on-line, pe website-ul proiectului Cultura Alternativă, pe pagina dedicată dezbaterilor. https://statutulartistului.ro/evenimente-regionale-de-dezbatere/, în concordanță cu regiunea de care aparțin.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ