Share

Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți a primit 24 de laptopuri pentru ca elevii să aibă acces la educația online.

Misiunea Aşezământului constă în asigurarea unui mediu stabil oferit copiilor din incinta instituţiei, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viaţă.

Așezământul este într-un parteneriat cu cei de la Protecția Copilului, iar în anul 2011, când s-a deschis fundația, au preluat niște copii din cadrul DGASPC și s-au ocupat de tot ceea ce ține de educația și creșterea lor.

Citeste si   Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi cinci la Rădăuţi

Totodată copii din cadrul Așezământului sunt fie orfani, fie abandonați, fie provin din familii în care au fost abuzați.

„Nu vă mai mirați de ce fac acte caritabile. Am o fundație umanitară, “Jeni Mandachi” în memoria mamei mele”

Am ajuns aici datorită Părintelui Iustin, care-mi scrie de două luni de zile cu îndârjire despre acești copii și despre nevoile lor. Părintele Iustin a făcut o treabă monumentală aici: a reușit împreună cu Părintele Stareț de la mănăstirea Bogdana (tot Iustin) să ofere o viață fericită și cât de cât normală copiilor. Am stat o oră cu ei și toți se simțeau ca “acasă”

Nu vă mai mirați de ce fac acte caritabile. Am o fundație umanitară, “Jeni Mandachi” în memoria mamei mele, care a dat de pomană toată viața și hrănea cu mâna ei sute de câini (le căra și descărca apă și mâncare). Ăsta-i “jobul” meu. Dulciurile pentru copii de astăzi au fost oferite de către fundația “Jeni Mandachi”. Dacă ați fi cunoscut-o pe mama, ați fi văzut că sunt mic copil pe lângă ea”, a declarat Ștefan Mandachi pe pagina personală de facebook. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ