Share

Violența domestică este o adevărată problemă în societatea românească. În contextul în care, conform Studiului Sănătăţii Reproducerii din 2004, una din trei femei a declarat că a fost abuzată de partenerul de viață fizic sau verbal, violența domestică este o problemă ce trebuie tratată cu seriozitate în România.

La nivel national, în anul 2014, un număr de 28.204 de cazuri de violență fizică au fost sesizate, conform Poliției Române

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a luat atitudine în această privință și a decis implementarea Proiectului Venus „Împreună pentru o viață în siguranță”. Inițiativa a început în martie 2019 și are prevăzută o perioadă de implementare pe o durată de 48 de luni. Scopul principal al proiectului constă în diminuarea violenței domestice la nivel național și reintegrarea victimelor în societate.

Citeste si   Patriarhul DANIEL: ”Comuniștii au INTERZIS închinarea la sfintele MOAȘTE! Peste câteva LUNI, REGIMUL a căzut”

Un serviciu social de tip locuință protejată a fost inființat la nivelul județului Iași. Această parte a proiectului prevede reamenajarea unui apartament aflat în administrarea DGASPC. Apartamentul a fost utilat pentru găzduirea a 6 victime și dispune de toate facilitățile necesare locuirii.

De asemenea, victimele beneficiază gratuit de consiliere pentru a reuși să se reintegreze pe piața muncii. Victimele sunt consiliate, încurajate și orientate spre găsirea unui loc de muncă. Facilitatățile sunt prevăzute pentru un număr de minim 50 de beneficiari pe an, ședințele de consiliere fiind săptămânale.

Citeste si   122.986 FERMIEI au depus CERERI în cadrul MĂSURII 21 pentru ajutor cu privire la CRIZA COVID -19

Se dorește reducerea numărului de cazuri la nivel național precum și ridicarea gradului de conștientizare

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Florin Ion, director DGASPC a declarat:

”Proiectul se află în stadiul de implementare. Noi deja lucrăm cu această categorie de persoane de mult timp. Victimele violenței domestice beneficiază de un grup de suport sau consiliere vocațională.  Scopul proiectului este îmbunătățirea și dezvoltarea serviciilor sociale și a măsurilor de combatere a violenței domestice”

 

Citeste si   DIRECTORII identifică soluții pentru DOTAREA ȘCOLILOR cu echipamente informatice. ISJ Iași continuă susținerea ȘCOLILOR RURALE

Share

LĂSAȚI UN MESAJ