Share

Gabriel Stirbu, de 52 de ani, din judetul Vrancea, pripãsit prin comuna Vinderei, fãrã adãpost, a fost adus pe 9 ianuarie la spitalul din Bârlad, cu degerãturi, hipotermie si risc major de infarct. Dupã ce a fost tratat si scos la liman de medicii spitalului bârlãdean, ieri a fost externat, chiar dacã nu avea unde sã meargã decât tot în stradã, scrie vremeanoua.ro

Cazul unui amãrât de 52 de ani este strigãtor la cer. Gabriel Stirbu, care a fost salvat in extremis pe 9 ianuarie, de primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiur, ce l-a gãsit degerat si în soc hipotermic într-o casã pãrãsitã, a fost lãsat de cadrele medicale ale spitalului bârlãdean înapoi în stradã, dupã ce a fost tratat!

Vã reamintim cã Ionut Ghiur l-a salvat pe Gabriel Stirbu, de 52 de ani, cunoscut în satul Viderei ca om al strãzii din Focsani, care se pripãsise în casa fostului viceprimar al comunei din perioada 1996 – 2000, Stefan Adrian Nicoarã, si care a fost la un pas sã moarã de frig. Cel la care a stat acolo, Adrian Nicoarã, a murit acum trei sãptãmâni si Gabriel Stirbu a rãmas în casa lui, fãrã absolut nimic: nici lemne, nici mâncare, nici bani.

“Am chemat ambulanta si l-am adus la spitalul din Bârlad de pe 9 ianuarie, iar între timp am cerut domnului primar al Bârladului, Dumitru Boros, sã îl primeascã, dupã iesirea de la spital, la Centrul pentru Persoanele fãrã Adãpost din Bârlad. Când se va încãlzi, vom vedea ce solutie gãsim pentru a-i scoate acte de identitate. Nu puteam sã-l lãsãm sã moarã de frig.

Dar astãzi (ieri – n.r.) ne-am trezit cu el la Primãrie, pentru cã de la spitalul din Bârlad i s-a fãcut externarea! Desi am anuntat cã abia mâine (astãzi – n.r.) se poate duce la Adãpostul din Bârlad, pentru cã se elibereazã un loc, nu au vrut sã-l mai tinã. O sã-l las astãzi la Primãrie, la cãldurã, iar mâine îl ducem la Bârlad, la adãpost”, ne-a spus primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiura


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ