Share

Studentii USAMV Iași premiați la Agronomiada 2017

39 de studenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași au fost premiați în cadrul competiției naționale „Agronomiada” 2017, organizată în perioada 4-7 mai, la USAMV din București.

Evenimentul studențesc, devenit o tradiție și aflat la cea de-a XXIX-a ediție, a constat într-o competiție la mai multe discipline profesionale și patru secțiuni sportive.

Astfel, delegația USAMV Iași formată din 50 participanți a obținut rezultate excelente pe parcursul celor 4 zile de concurs – 24 de premii și mențiuni: șapte locuri I, șase locuri II, patru locuri III și șapte mențiuni.

Citeste si   Ceremonia de Absolvire a UMF IAȘI se va desfășura pe o perioadă de PATRU ZILE

La disciplinele aflate în concurs, studentii ieșeni au obținut primul loc la: Entomologie, Microbiologie aplicată, Proiectare Peisageră, Poluarea apei și a solului, Managementul proiectelor în agricultură și dezvoltare rurală, Tenis de masă – mixt și Baschet băieți 3 la 3.

„Este o competiție la care participăm în fiecare an, cu studenți de la toate specializările USAMV Iași. Ne bucurăm că și la această ediție, care s-a desfășurat la București, am obținut rezultate excelente în toate domeniile.

Atât cadrele didactice de la noi cât și studenții acordă o atenție deosebită pregătirii pentru concurs și de la an la an, rezultatele nu întârzie să apară. Studenții premiați vor fi recompensați de Universitate, pe baza metodologiei privind acordarea burselor speciale, care variază între 180 și 360 lei”, a precizat Conf. univ. dr. Vasile STOLERU, Prorector cu activități sociale, studențești și relații cu alumni, USAMV Iași.

Printre participanții ieșeni la „Agronomiada” 2017, s-a remarcat Delia Achiței, studentă în anul III, Facultatea de Horticultură, specializarea Ingineria Mediului, care a susținut o lucrare despre poluarea apei și a solului și care a obținut locul I.

„articip la o competiție națională dedicată studenților agronomi. Sunt studentă la specializarea Ingineria Mediului, iar lucrarea pe care am susținut-o în cadrul concursului a fost despre poluarea apei și a solului. Pot spune că timp de patru săptămâni m-am pregătit intens și nu mă așteptam să obțin locul I, deși îmi doream, și asta pentru că a fost o competiție strânsă, fiind 10 studenți din toată țara înscriși la această disciplină”, a spus Delia Achiței, studentă USAMV Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ