Share

Începând cu data de 1 noiembrie, studenții care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, nu vor mai beneficia de gratuitatea biletelor de tren procurate de la operatorii caselor de bilete, dacă legitimațiile acestora nu sunt vizate pentru anul universitar 2020/2021.

Studenților li s-a recomandat să solicite din partea secretariatelor adeverințe de studenți pentru a putea beneficia în continuare de gratuitate la biletele de tren.

Revolta studenților a apărut în momentul în care, aceștia s-au prezentat la casele de bilete și mare le-a fost surprinderea, când au aflat că adeverințele de student nu sunt recunoscute de către CFR Călători și că de duminică (01.11. -n.r.), nu au mai putut obține bilete de călătorie gratuite.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure”

Contactați de redactorii Ziarului ”Bună Dimineața Suceava”, reprezentanții CFR Călători au oferit informații privind achiziționarea biletelor gratuite de către studenți.

”Începând cu dată 01.11.2020 studenții vor trebui să aibă viza pe anul școlar 2020/2021 pentru a beneficia de gratuitate la clasa a -2 –a.

Facultățile trebuie să transmită datele persoanei desemnate cu GDPR-ul și adresa de mail oficială ( nu yahoo, gmail, Hotmail etc. ); în vederea confirmării calității de student .

Conform prevederilor legislative în vigoare chiar dacă un student are un profil de student activ și își poate achiziționa bilete de călătorie gratuite online, în tren este necesar să prezinte și legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pe anul universitar în curs (viza pe anul universitar 2019/2020 este valabilă până în 31 octombrie inclusiv).

Doar legitimația de călătorie gratuită (care la online nici nu este necesar a fi tipărită) NU este suficientă pentru că doar în baza legitimației de student (care are poză și CNP-ul ) se poate identifica că studentul este  persoana care are acest drept prevăzut în lege”, au declarat reprezentanții CFR CĂLĂTORI.

Revolta studenților a apărut în momentul în care, aceștia s-au prezentat la casele de bilete și mare le-a fost surprinderea, când au aflat că adeverințele de student nu sunt recunoscute de către CFR Călători și că de duminică (01.11. -n.r.), nu au mai putut obține bilete de călătorie gratuite.

Citeste si   Suceava - Ziua Bucovinei: Reprezentanţii autorităţilor au depus coroane de flori la bustul lui Iancu Flondor

Studenții consideră că este o situație revoltătoare și că nu este corect ca după o lună de la începerea cursurilor să nu existe carnetele vizate și să fie nevoiți să plătească. 

„Nu mi se pare corect ca la o luna după începerea cursurilor sa nu avem carnetele vizate si sa fim nevoiți sa plătim. Atâta beneficiu aveam si noi ca studenți, această gratuitate. Acum ca si student trebuie sa economisesc banii ca sa îmi permit sa plătesc biletul pana acasă sau trebuie sa renunț la acest gând”, a declarat unul dintre studenții suceveni.

Gratuitatea biletelor  este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în țară.

Citeste si   Suceava: Ministrul Culturii a recepţionat lucrările de restaurare a picturii Bisericii ştefaniene din Bălineşti

La achiziționarea biletelor, studenții trebuie să prezinte legitimația de transport eliberată de instituția de învățământ la care sunt înscriși, precum și un act de identitate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ