Share

Un mare tun se pregătește în Primăria Pașcani. Municipalitatea se arată dispusă să cheltuie aproximativ 6 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public pe 16 străzi din localitate. Vorbim de cele care au fost selectate ca urmare a vizitei în teren pe care primarul a făcut-o în luna noiembrie 2016 cu reprezentanții firmei ElectroMagnetica București, scrie newspascani.ro

Această societate a fost mandatată, printr-un contract, să realizeze un studiu de oportunitate privind soluțiile de modernizare a iluminatului public. În ultima zi de lucru a anului trecut s-a realizat și o achiziție directă în acest sens, pentru care s-au plătit 8.000 lei. Astăzi, la mai bine de 30 de zile de la acea plată, am aflat și primele estimări ale costurilor.

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

“Cei de la firma ElectroMagnetica au transmis studiul pentru modernizare a 16 străzi, cu iluminat public în municipiul Paşcani. Suma s-ar ridica undeva la 5.955.934 lei, cu tot cu TVA, din care, partea de construcţii şi instalaţii ajunge la aproximativ 5.864.000 lei”, susține Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

După această etapă urmează ca primarul să întocmească un proiect pe care îl va trece prin Comisia Tehnico-Economică din Primărie, iar ulterior va face o propunere legislativului local, în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici. ”Urmează ca, conducerea Primăriei municipiului Paşcani să facă o comisie tehnico economică. Apoi să vină în Consiliul Local cu aprobarea tehnico economici pentru modernizarea iluminatului în municipiul Paşcani, pe cele 16 străzi”, a precizat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

Toată procedura în acest caz s-a făcut în condiții suspecte. Inițial Pantazi nu a vorbit de costuri financiare pentru elaborarea studiului, dar acum se pregătește și de bugetarea lucrărilor, estimate la 60 miliarde lei. Firma ElectroMagnetica pare protejată în acest caz, datorită faptului că a avut acces la situația rețelelor publice.

“Modernizare iluminat public în municipiul Pașcani”

Un alt motiv care ridică semne de întrebare este decizia primarului de a nu face o achiziție publică pe baza depunerilor de oferte din partea mai multor operatori de profil, care să ofere soluția, și a preferat o achiziție directă în ultima zi lucrătoare din 2016. Firma a trebuit să estimeze costurilor de realizare a lucrărilor de “Modernizare iluminat public în municipiul Pașcani”, ceea ce a și făcut.

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

Am încercat să contactăm reprezentanții firmei ElectroMagnetica, dar acest lucru nu a fost posibil. Am solicitat chiar un număr de telefon de la cei din Primăria Pașcani care au discutat cu aceștia, dar am fost refuzați. Acest operator are lucrări în derulare în mai multe comune din zona Pașcani, cum ar fi Valea Seacă, Sirețel, Lespezi sau Răchiteni.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ