Investirea noului subprefect Adrian Blănaru, a făcut o notă discordantă cu toate celelalte evenimente similare petrecute în ultimii ani

În mod cu totul și cu totul neobișnuit de la ceremonia de investire a noului subprefect au lipsit absolut toate numele mari ale Iașului.
Evenimentul de investire s-a petrecut miercuri, 11.09.2019, începând cu orele 15:00, în cadrul prefecturii Iași.

În condițiile în care primarii PSD au fost convocați la o ședință internă, miercuri, în intervalul orar 13:30 – 15:00 conducerea PSD ar fi putut să-i înștiințeze, sau să-i invite pe social democrații ieșeni la investirea noului subprefect. Lucru care nu s-a întâmplat.

Citeste si   Conducerea PSD, contestată! Se cere MAZILIREA lui Marcel Ciolacu

Trebuie menționat faptul că atât Prefectul cât și Subprefectul sunt nominalizați și numiți în funcție de către partidului aflat la guvernare în speță, Partidul Social Democrat

O posibilă explicație pentru această izolare ar putea fi găsită în natura colaborării dintre primarul Mihai CHIRICA și Adrian BLĂNARU, pe perioada în care cel din urmă a lucrat la primăria Iași în cadrul departamentului tehnic.

Colaborarea celor doi nu a fost una de durată și s-a terminat prin plecarea rapidă a lui Blănaru primăriei Iași în urma unui scandal produs de organizarea cu “cântec” a unei licitații.

Citeste si   Comuna MOȚCA ar putea intra în CARANTINĂ! Primarul HOBINCĂ și-a luat CONCEDIU

În urma respectivului scandal de presă Blănaru a găsit posibilitatea de a se refugia în cadrul APIA unde a ocupat până în prezent poziția de consilier superior. Numirea lui Blănaru în funcția de subprefect este rezultatul unei dezbateri intense în PSD Iași.

Blănaru a fost ales subprefect de pe o listă scurtă de trei nume. Printre aceste nume sau numărat cel al Gabrielei Nedelcu, actual viceprimar al primăriei Pașcani și cel al lui Bogdan Alexa, președinte al autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități București.

Citeste si   Săptămâna începe cu două moțiuni simple în Parlament. Miniștrii Monica Anisie și Marcel Vela, vizați

Prefectul, Marian ȘERBESCU, a declarat următoarele: ”Doresc să îi mulțumesc doamnei Valentina IOSUB, fost subprefect al județului Iași, pentru colaborarea pe care am avut-o peste doi ani. Sunt sigur că am să colaborez foarte bine și cu domnul Adrian BLĂNARU, actualul subprefect. Îi urez mult succes și putere de muncă, deoarece funcția de subprefect al Iașului este onorantă, dar și obligă. Toată munca noastră este în beneficiul și în subordinea cetățenilor din județul Iași, acest lucru presupunând o echipă solidă”.

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ