Share

Proiect  SARS-CoV-2 ToolBox – Program suport pentru asistență medicală comunitară, respectiv, populația vulnerabilă deservită în contextul pandemiei SARS-CoV-2, în județul Suceava.

Proiect derulat de Asociația Liver Research Club (LIREC) și finanțat prin programul În stare de bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În urmă cu doi ani, membrii Asociației LIREC,  au început o relație de colaborare bilaterală cu 20 de asistente medicale comunitare din județul Suceava în cadrul proiectului POCU/91/4/8/107919 Sonohepaprevent, proiect de formare a cadrelor medicale.

Ce este LIREC ?

Liver Research Club (LIREC) este o asociație non-guvernamentală (ONG) formată din persoane interesate de cercetare interdisciplinară în domeniul hepatologie din Cluj-Napoca. Înființat informal în 2016 ca și un cerc științific studențesc, LIREC a devenit în 2019 un ONG ce reunește în prezent cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu” – Clinica Medicală III, medici specialiști și primari ai Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie “Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca (IRGH), doctoranzi, medici rezidenți și studenți mediciniști.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „PREȘEDINTELE Consiliului Județean SUCEAVA încearcă la rândul lui să fie IRONIC, după ce s-a transformat în subiect de GLUMĂ la nivel județean”

Membrii Asociației Liver Research Club (LIREC) au găsit prin programul În stare de bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, oportunitatea de a se implica și de a îmbunătăți situația din principalul focar de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus din țara noastră. Au înscris proiectul SARS-CoV-2 ToolBox în cursa spre finanțare în cadrul Apelului 1 ”În stare să #ajut 2020” și s – au aflat printre câștigători!

Perioada de desfășurare: mai 2020- septembrie 2020

Citeste si   (P)Gheorghe FLUTUR: „Este o deschidere și o scurtătură cu AVANTAJE excepționale pentru zona VATRA DORNEI, pentru TURISM”

Buget total: 145.196 RON

 

Scopul proiectului:

 • creșterea calităţii serviciilor medicaledesfășurate de asistenții medicali comunitari prin echipamentele medicale puse la dispoziție acestora (pulsoximetre, genți medicale de urgență).
 • susținerea starii de sănătatea locuitorilor din mediul rural al județului Suceava
 • asigurarea asistenţei medicale mai sigure și un acces mai facil la echipamente medicalematerialele sanitareși de protecție.

 

Grupurile țintă ale proiectului:

  • asistenții medicali comunitari din județul Suceava
  • 1000 de familii aflate în situații de vulnerabilitate

 

Achiziții :

 

 • 66 pulsoximetre
 • 40 genți medicale de urgență echipate, in valoare de 000 RON
 • 132 viziere
 • 5000 măști de protectie FFP1
 • 1500 sticle spirt sanitar
 • 1500 sticle dezinfectant
 • 3300 mănuși de unică folosință

Pentru locuitorii aflați în stare de vulnerabilitate cu domiciliul în mediul rural, din 65 localități cu asistenţă medicală comunitară au fost distribuite, de către asistenţii medicali comunitari, 1000 de pachete conținând materiale de protectie si dezinfectanti.

Citeste si   (P) VIDEO l Ion LUNGU: ”Dați un vot la PRIMĂRIE celor care au EXPERIENȚĂ și RESPONSABILITATE”

Asistenţii medicali comunitari au primit materiale de protectie ( măşti, mănuşi, viziere), dezinfectanţi ( alcool sanitar, gel dezinfectant)

40 asistenţi medicali comunitari vor fi dotaţi cu truse medicale de urgenţă echipate, in valoare de 56 000 RON.

În judeţul Suceava îşi desfăşoară activitatea un număr de 70 asistenţi medicali comunitari şi 5 mediatori sanitari în 68 de localităţi.

Judeţul Suceava este primul judeţ în care asistenţii medicali comunitari au fost dotaţi cu truse medicale de urgenţă

Trusele vor fi distribuite luni, 17 august, ora 11, cu respectarea măsurilor de igienă şi distanţare socială, la Terasa Eden Garden din Suceava.

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ