Share

Soprana Felicia Filip, manager al Operei Comice pentru Copii (OCC), a devenit, la 25 de ani de la înființarea Fundației FARA, Ambasadorul acestei organizații și se alătură Ambasadorului Regal al Fundației, Prințul Charles al Marii Britanii, și Prințesei Marina Sturdza, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, de Biroul de presă al fundației, conform agerpres.ro

”Am îmbrățișat de la bun început viziunea Fundației FARA, o familie pentru cei fără, și mi-am dorit să contribui ca artist și manager al Operei Comice pentru Copii, pentru a crea un dar pentru copiii și tinerii din programele FARA”, a spus soprana Felicia Filip.

Potrivit sursei citate, în calitate de ambasador, Felicia Filip va fi alături de Fundația FARA la cele mai importante evenimente ale acesteia, iar copiii Fundației, în cadrul programului ”bilet în așteptare” al OCC vin lunar la cele mai noi spectacole și participă astfel la un proces de educație prin artă.

Citeste si   Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi cinci la Rădăuţi

În comunicat se arată că, în incinta OCC, este prezentă o cutie de donații în beneficiul FARA, care a ”călătorit” prin toată Europa, cu ocazia seriei de spectacole ”Nino în vacanță”, unde copiii fac fotografii cu eroul Nino și primesc imaginea tipărită contra unei donații în căsuța FARA. În prezent, căsuța s-a întors din vacanțele cu Nino și se găsește la Casa de bilete a OCC.

Totodată, sursa citată precizează că, pentru perioada de Crăciun, OCC pregătește daruri culturale pentru copiii Fundației FARA, iar în decembrie spectatorii pot aduce în dar jucării copiilor fără posibilități ai Fundației FARA, pe care să le lase în cutia de cadouri amplasată în incinta OCC.

Citeste si   Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi cinci la Rădăuţi

Potrivit sursei citate, parteneriatul de suflet cu Fundația FARA a început de mai bine de un an, când OCC a devenit principalul partener al FARA în evenimentul de aniversare a organizației — ”25 de ani 5000 de zâmbete”.

”În data de 15 mai 2016, 60 de copii din programele FARA, unii dintre ei la limita sărăciei și care nu au ieșit niciodată din satul lor, au vizitat Bucureștiul. Excursia a culminat cu spectacolul de balet “Jack și Vrejul de Fasole” de la Opera Comică pentru Copii. Seria de evenimente în colaborare cu Fundația FARA, asemenea celui aniversar din 2016, va continua și în 2017, într-un loc inedit din Transilvania”, se arată în comunicat.

Fundația FARA este o organizație de caritate, înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România, care desfășoară anual activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care sunt lipsiți de grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități.

Citeste si   Prețurile locuințelor au EXPLODAT în starea de URGENȚĂ! În județul SUCEAVA au CRESCUT cu până la 10%

Programele FARA se desfășoară în București, Popești-Leordeni, județul Ilfov, județul Suceava și Satu Mare.

Patronii Fundației sunt ASR Prințul de Wales, Prințesa Marina Sturdza și soprana Felicia Filip.

85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ