Share

Tariful de transport și distribuție al energiei termice în sistem centralizat, în municipiul Suceava, va crește, cel mai probabil, cu 10%, la finele lunii august

O decizie în acest sens urmează să fie luată de către deliberativul local, în baza solicitărilor venite de la furnizorul de utilități Thermonet, care a prezentat și bilanțul energetic la nivelul municipiului, cu pierderile aferente rețelelor care, în bună parte, au și 50 de ani de funcționare.

Citeste si   Viceprimarul comunei VALEA MOLDOVEI, prins cu un CAMION de lemne pentru care NU avea AUTORIZAȚIE

„Începem pregătirile pentru sezonul de încălzire 2019 – 2020. Din start o spun, sucevenii vor avea căldură în iarna care urmează și nu vor plăti mai mult la prețul gigacaloriei. Cei de la Thermonet solicită majorarea prețului de transport și distribuție.

O cauză a acestor pierderi o reprezintă și numărul celor care s-au debranșat. Chiar dacă nu exagerat de mulți, tot sunt persoane care se debranșează, iar cu cât cantitatea de energie livrată este mai mică, cresc costurile.

Citeste si   GCS: Încă trei persoane infectate cu noul coronavirus au murit; numărul total al deceselor - 1.299

Voi propune în Consiliul Local, cel mai probabil în luna august, o creștere a tarifului de distribuție cu 10%, mai mult nu ne putem permite să subvenționăm costul gigacaloriei”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Important rămâne faptul că subvenția suportată astăzi de primărie din costul final al energiei termice este de 208,5 lei/gigacalorie și cu cei 10% anunțați ar crește la 229,47 lei/gigacalorie. Acest preț de transport și distribuție nu a fost actualizat la inflație de 5 ani de zile, iar inflația din această perioadă este mai mare decât acest 10%.

Citeste si   Asociația “ȘTERGEM O LACRIMĂ” din IAȘI te invită să DONEZI pentru COPII, BĂTRÂNI și OAMENI fără ADĂPOST

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ