Suceava News informează că Guvernul României a aprobat rectificarea pozitivă a bugetului de stat. Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului de rectificare a bugetului de stat, județul Suceava a primit o sumă de bani record pentru primării.

Suma alocată județului Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale este de 46,4 milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro. Suma este cea mai mare la nivel național acordată unui județ pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor.flutur-nou4

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să precizeze că sumele de bani vor fi alocate primăriilor atât pentru acoperirea datoriilor, cât și pentru proiecte. Flutur a explicat că potrivit prevederilor legale, suma primită de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale va fi alocată primăriilor de către Administrația Finanțelor Publice, în procent de 80% și în baza unei formule. Diferența de 20% va fi alocată primăriilor de către Consiliul Județean Suceava pentru proiecte.

Citeste si   A fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unui bărbat al cărui deces a fost constatat pe 26 martie

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că o sumă importantă de bani a fost alocată de Guvern pentru primăriile sucevene care au datorii la plata ratelor și dobânzilor pentru proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.

Șeful administrației județene a adăugat că suma alocată astăzi de Guvern pentru acoperirea ratelor și dobânzilor la creditul contractat pentru acest proiect este de 19 milioane de lei, adică aproximativ 4,5 milioane de euro. „Sunt bani care asigură deblocarea unor primării.

Citeste si   Suceava, COVID-19: Au fost instalate puncte de control pentru a verifica respectarea carantinei

Deja sunt cazuri, cum este primăria din Broșteni, în care conturile au fost blocate pentru datoriile înregistrate la plata ratelor și dobânzilor pentru creditul pentru proiectul Suceava – utilități și mediu”, a spus Gheorghe Flutur. De precizat că suma pentru 19 milioane de lei va fi împărțită la 44 de primării sucevene care fac parte din proiectul „utilități și mediu”, cei mai mulți bani urmând să-i primească municipiul Câmpulung Moldovenesc – 4,576 milioane de lei, Gura Humorului – 3,746 milioane de lei și Vatra Dornei – 3,548 milioane de lei.

Citeste si   Pe teritoriul României, au fost CONFIRMATE 2.245 de cazuri de persoane INFECTATE cu virusul COVID – 19

Gheorghe Flutur a remarcat că o alocare de fonduri extrem de importantă este cea pentru sistemul de protecție a copilului.

El a precizat că în acest scop suma aprobată de Guvern a fost de 7 milioane de lei, bani care rezolvă problema achitării salariilor pe ultimele două luni pentru personalul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Nu în ultimul rând, tot pentru județul Suceava s-a mai alocat o sumă de 30,6 milioane de lei finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor pentru anul 2016.