Share

Primarul Mihai Chirica a anunțat că va propune Consiliului Local alocarea a 10.000.000 lei pentru sprijinirea financiară a elevilor care au o prezență constantă la ore și nota 10 la purtare

„Din punctul meu de vedere, subiectul burselor pentru elevi este esența bugetului din acest an. Pe tot parcursul mandatului meu, suma alocată burselor a fost într-un trend crescător. A început de la aproximativ 500.000 de lei, a ajuns anul trecut la circa 1.200.000 de lei. În acest an, am propus 10.000.000 de lei, deci vorbim despre o creștere de peste opt ori.

De ce? Pentru că îmi dau seama că, de fapt, din dorința de a avea imagine, scăpăm ținta. Avem nevoie de copii bine pregătiți și care stau la școală. Anul acesta, am pus în buget 14.000.000 de lei, fără fonduri europene, pentru terenuri de sport, școli și grădinițe, și 10.000.000 de lei, doar pentru burse.

Scopul este de a-i ține pe copii cât mai aproape de actul de educație. Bursele vor fi împărțite în patru categorii: de performanță, de merit, de studiu și sociale. Proiectul nu este finalizat, lucrăm de circa o săptămână la el. Decizia o va lua Consiliul Local. Cred că va trebui să găsim o zonă de echilibru în care să prețuim performanța, dar și să încercăm să aducem copiii la școală. Pentru a avea aceste burse, vor fi două obligații esențiale: să aibă prezență foarte bună și nota 10 la purtare, asta însemnând că acel elev este preocupat de școală”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   USL–ul renaște la IAȘI! Mihai "danone" CHIRICA reprezintă atât PNL cât și PSD în Consiliul Local

Ca urmare a creșterii alocării bugetare, se estimează că aproximativ 35% din elevii ieșeni vor beneficia de bursele acordate de către municipalitate

În cursul anului 2019, Primăria Municipiului Iași a asigurat din bugetul local, fonduri pentru plata mai multor categorii de burse pentru elevii ieşeni, valoarea totală a acestora fiind de 1.210.800 de lei. De aceste burse au beneficiat 2.360 de elevi din 53 de instituţii de învăţământ preuniversitar.

Citeste si   February’s Moonstruck! Ediția a V-a a concursului de FELICITĂRI și scrisori de DRAGOSTE în limba engleză

Astfel, 1.070 de elevi au primit burse de ajutor social, ale căror valori au fost cuprinse între 45 şi 100 de lei. De asemenea, 986 de elevi au fost răsplătiţi cu burse de merit, sumele acordate variind între 45 şi 200 de lei. Burse de studiu au fost acordate unui număr de 145 de elevi, aceştia primind între 14 şi 100 de lei. Cei mai studioşi 159 de tineri de pe băncile şcolilor ieşene au primit burse de performanţă ale căror valori s-au situat între 14 şi 250 de lei.

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ