Share

În cadrul unei conferințe de presă organizată ieri (05.10. -n.r.), primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a făcut un apel la persoanele care doresc să vină la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Mihai CHIRICA solicită cetățenilor să amâne decizia venirii deoarece pericolul infectării cu virusul SARS-CoV-2 este foarte mare.

„Știu că Sărbătorile Iașului și, în special, hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt momente de adâncă trăire spirituală și mult așteptate de toți creștinii ortodocși și nu numai. Însă trăim vremuri dificile, în care asistăm la o creștere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus și suntem nevoiți să fim foarte prudenți și să respectăm toate măsurile de protecție stipulate de lege și recomandate de specialiști. În mod normal, aș invita toți românii să viziteze Iașul în această perioadă.

În aceste zile, însă, mă văd nevoit să fac apel la pelerini să aștepte perioade mai liniștite și mai sigure pentru a veni să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva! Cu toate acestea, deplasarea liberă, inclusiv pelerinajul sunt un drept constituțional. În aceste condiții, aș vrea să se înțeleagă că nu organizăm propriu-zis Sărbătorile Iașului, ci luăm toate măsurile necesare pentru a-i proteja cât de mult putem atât pe cetățenii Municipiului Iași, cât și pe cei care ne vor vizita orașul”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Anul acesta aduce schimbări majore în desfășurarea zilelor Iașului

Nu vor mai fi organizate evenimente cu risc epidemiologic crescut, precum Sărbătoarea Vinului, Masa Pelerinilor, Târgul Meșteșugarilor, Parcul de distracții, spectacolul și focul de artificii

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Va fi organizat doar Târgul de Blănuri, dar pe o suprafață de trei ori mai mare decât în anii trecuți, în zona Hala Centrală – strada Costache Negri, cu maxim 75 de comercianți și măsuri stricte de dezinfectare.

În vederea evitării aglomerației, Seara Valorilor va fi organizată în trei zile succesive, 13 – 14 – 15 octombrie, doar dacă în zilele respective rata de infectare în Municipiul Iași va fi de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Citeste si   În șapte UNITĂȚI administrativ teritoriale au fost CONSTITUITE consiliile locale și PRIMARII au depus JURĂMÂNTUL

Porțiile din Ceaiul Pelerinilor vor fi oferite în pahare de unică folosință, vor fi preparate de o cantină autorizată și vor fi transportate cu mijloace autorizate de Direcția de Sănătate Publică.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei nu mai autorizează comercializarea de obiecte bisericești și va amenaja un singur cort propriu pentru această activitate în zona intrării în curte.

Citeste si   Teme de ACTUALITATE pe agenda EUROPEANĂ vor fi discutate la Congresul USAMV IAȘI

În toată perioada Sărbătorilor Iașului municipalitatea nu va elibera avize pentru comercializare în nicio zonă a orașului.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ