Share

Igor Dodon a desemnat un nou ambasador al Republicii Moldova în Rusia

 

Andrei Neguţa, în prezent consilier prezidenţial, va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Rusia, a declarat joi preşedintele Igor Dodon pentru agenţia rusă Tass.

“Am spus deja că voi semna un decret de numire a ambasadorului doar în cazul în care candidatul apără interesele Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon după consultările cu premierul Pavel Filip.

“Andrei Neguţa este un diplomat experimentat care îndeplineşte aceste criterii şi care a demonstrat acest lucru în mod repetat în practică”, a explicat Igor Dodon.

Administraţia Republicii Moldova a dispus, miercuri, retragerea actualului ambasador în Rusia, Dumitru Braghiş, spre surprinderea Ministerului rus de Externe.

Decizia de retragere a ambasadorului a fost luată de Guvernul de la Chişinău, fiind aprobată de Daniela Morari, adjunctul ministrului moldovean de Externe.

 Dumitru Braghiş a fost ambasador al Rusiei începând din noiembrie 2015.

Decizia Chişinăului a generat surprindere la Ministerul rus de Externe.

“Vestea este oarecum neaşteptată. Poate că întrebările despre această hotărâre trebuie adresate Chişinăului”, a reacţionat Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ