SURPRIZĂ pe piața VALUTARĂ: Ce s-a întâmplat cu lira după decizia Înaltei Curți de la Londra

0
Share

Lira s-a apreciat semnificativ joi, ajungând la cel mai ridicat nivel din august.

In urma deciziei luate de Înalta Curțe de la Londra lira s-a apreciat atingand 1,2430 dolari. Luna trecută, lira sterlină s-a depreciat cu 0,5% în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, scrie Agerpres.ro.

După anunțarea deciziei, lira sterlină s-a apreciat cu 1,1%, la 1,2430 dolari, deoarece traderii au reacționat la aceste informații. Analiștii speră că decizia va întârzia procesul ieșirii din Uniunea Europeană sau va diminua capacitatea Guvernului de a iniția o ieșire dură din UE (“hard Brexit”). In urma căruia Regatul Unit ar putea pierde accesul la piața unică europeană. Se estimează că parlamentarii britanici nu-și vor da acordul dacă Guvernul intenționează să încheie un astfel de acord.

Share
Citeste si   Record de teste în ziua cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus. Câte TESTE covid au prelucrat laboratoarele
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ