În turul doi se va confrunta reprezentantul socialiștilor Ion Ceban și reprezentantul neformal al PDM, Silvia Radu

Datele celor două sondaje publicate ieri nu diferă față de datele sondajelor precedente, ordinea preferințelor moldovenilor rămânând aceeași. Aceasta este concluzia principală a analiștilor politici de la Chișinău atunci când au fost rugați să comenteze datele sondajului Intelect Group și cele ale Barometrului Opiniei Publice.

Datele BOP, cele mai credibile

Analistul politic Anatol Țăranu susține că rezultatele sondajului BOP sunt cele mai credibile. Barometrul Opiniei Publice tradițional s-ar bucura de încrederea publică.

„Eu cred că acesta este sondajul care merită să fie comentat în toate amănuntele sale. Principala concluzie a BOP-ului privitor la alegerile din Chișinău se reduc la faptul că, cel mai probabil, în turul doi se va confrunta reprezentantul socialiștilor Ion Ceban și reprezentantul neformal al PDM, Silvia Radu”, spune Țăranu.

Analistul crede că Andrei Năstase are probleme serioase în ceea ce privește accederea în turul II.

 „Candidatul opoziției pro-europene are șanse problematice de a accede în turul II. Acest lucru vorbește în favoarea acelei idei și a acelor critici care li s-au adus liderul opoziției pro-europene că ei n-au fost capabili să mobilizeze tot spectrul opoziției, inclusiv a unioniștilor, iar în lipsa unei asemenea coeziuni era de așteptat că aceștia se vor ciocni cu probleme mari”, a opinat Țăranu.

LĂSAȚI UN MESAJ