Share

Ce reprezintă Asociația Siret-Prut-Nistru

Ca o scurtă introducere în subiect, despre Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru ar trebui să știm faptul că reunește 29 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și 3 județe din România (IAȘI, PRAHOVA și VASLUI).  A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași.

În data de 16 august a.c. au avut loc la Vălenii de Munte, județul Prahova, Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și Adunarea Generală a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Cu acest prilej, județul BISTRIȚA-NĂSĂUD a devenit membru cu drepturi depline al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, după ce timp de un an a fost membru observator.

Despre schimbarea conducerii 

Liberalii ieșeni au lansat o serie întreagă de atacuri la adresa conducerii Consiliului Județean Iași, justificată de oportunitatea politică și nu doar. În fapt, tehnic vorbind, la nivelul forurilor despre care discutăm, s-a stabilit adoptarea unui nou criteriu în vederea asigurării conducerii, bazat pe principiul președinției rotative.

Pe cale de consecință, Președinția Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și cea a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a revenit Consiliului Județean PRAHOVA, prin reprezentantul legal Bogdan ANDREI TOADER, Președinte.

Funcțiile de Vicepreședinți au revenit după cum urmează:
  • Consiliului Județean BISTRIȚA-NĂSĂUD, prin reprezentantul legal Emil Radu MOLDOVAN, Președinte;
  • Raionului HÎNCEȘTI, prin reprezentatul legal Ghenadie BUZA, Președinte;
  • Consiliului Județean IAȘI, prin reprezentantul legal Maricel POPA, Președinte.
Lor li se alătură ca membri ai Consiliului Director:
  • Raionul CĂLĂRAȘI, prin reprezentantul legal Sergiu ARTENE;
  • Președinte, Raionul CIMIȘLIA, prin reprezentantul legal Iovu BIVOL, Președinte;
  • Raionul GLODENI, prin reprezentantul legal Ion LEUCĂ, Președinte;
  • Raionul LEOVA, prin reprezentantul legal Ion GUDUMAC, Președinte;
  • Raionul RÎȘCANI, prin reprezentantul legal Iurie URZICĂ, Președinte.

Tudor JIJIE, fostul director al Euroregiunii a amestecat interesele publice cu cele private

Pentru a înțelege care a fost sursa tuturor acestor reinterpretări și cauzalitatea lansării atacurilor politice din direcția liderului PNL Iași, Costel ALEXE ar trebui să ne uităm cu atenție tot în orgada liberalilor ieșeni!

ACUZAȚII grave ale liberalilor ieșeni la adresa lui Maricel POPA și Lorin URCACIU

Practic, acest Tudor Jijie, liberal ieșean specializat în domeniul sondajelor de opinie comandate de PNL, a cumulat o perioadă lungă de timp, două poziții în același timp. Mai exact, situația a fost creată de pe vremea liberalului Cristian ADOMNIȚEI care, în mod cumva firesc, l-a adus pe JIJIE la Consiliul Județean pentru a lucra în echipă.

Nefirescul a intervenit din momentul în care Jijie nu a înțeles că, plătit fiind din bani publici, trebuie să renunțe la veniturile pe care le obținea în mod curent din mediul privat.

Jijie încă mai figurează pe site-ul oficial al Asociației Siret-Prut-Nistru

 

Sume mari contracte de la stat și pe firma EASTERN MARKETING INSIGHTS în care este ADMINISTRATOR și ASOCIAT UNIC

Prin EASTERN MARKETING INSIGHTS SRL, Jijie desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management.

În această firmă, JIJIE – fost director al Asociației Siret – Prut – Nistru este administrator și asociat unic. În 2017, firma a înregistrat o cifră de afaceri în cuantum de 339.392 lei cu un profit de 18.933 RON. Firma figurează cu doi angajați.

Doar în 2017, JIJIE a prins 3 contracte publice în valoare de peste 200000 lei.

ProceduraAutoritarea contractataValoareDată contract
Cumparare directaSPITALUL CLINIC CAI FERATE IASI132.000 RON26-06-2017
Cumparare directaAGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA NORD-EST19.800 RON05-05-2017
Cumparare directaCOMUNA GROZESTI63.000 RON07-04-2017
Scriere și management de proiect marca JIJIE la Spitalul CFR din IAȘI

În iunie 2017, Jijie a prins un contract la Spitalul CFR din Iași în valoarea de 132,000 lei.  De contracte la fel de generoase, Jijie a mai beneficiat și la AJOFM Iași, unde este bine știut faptul că directoratul este asigurat de Gabriela VASILACHE. Aceasta a fost propusă și susținută chiar de Relu FENECHIU. Contractele date de AJOAFM Iași în orgada PNL-ului stau mărturie în acest sens și vom discuta despre acest subiect într-un material separat.

La AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA IASI, Jijie a bifat 2 contracte de 209.200 RON și 74.000 RON într-un singur an!

Pe cale de consecință, era cumva firesc ca filiala județeană a PNL Iași să reacționeze la schimbarea din funcție a acestui liberal fruntaș.

Din această “opoziție în interiorul guvernării locale” mai fac parte și alți liberali. Un alt exemplu elocvent este Anghel FICU, despre care vom discuta, la fel, într-un material viitor!

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ