Share

Consiliul General al CNATDCU votează, joi, decizia în cazul acuzaţiei de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, după ce va analiza raportul întocmit de comisia juridică, document care are la bază analiza a trei experţi, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Surse din Ministerul Educației susțin că verdictul comisiei de experți care analizează lucrarea șefei DNA va fi că aceasta nu a plagiat. Decizia oficială va fi anunțată în cursul zilei de joi.

“Comisia juridică a CNATDCU a primit raportul întocmit de comisia de experţi care a analizat lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Comisia de experţi a fost alcătuită din trei persoane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

La sfârşitul săptămânii trecute, experţii au înaintat comisiei juridice punctul lor de vedere, care va fi prezentat pentru decizia finală Consiliului general al CNATDCU.

Universitatea de Vest Timişoara a apreciat, după analiza sesizării de plagiat făcute de Mugur Ciuvică în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi, că 564 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul întregii lucrări, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 la sută.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ