Share

Potrivit surselor citate, măsura ar urma să fie prelungită pentru o perioadă de 30 de zile pe întreg teritoriul țării.

Înainte de ședința de guvern, va avea loc însă o întrunire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va propune concret atât perioada, cât și suprafața țării pe care să fie prelungită starea de alertă.

Citeste si   Alina Gorghiu, despre moțiunea de cenzură anunțată de PSD: Este redactată de Nicolae Șerban. Va fi o găleată de invective, venin și frustrări

Vă reamintim că actuala stare de alertă expiră pe vineri, 17 iulie.

Potrivit legislației în vigoare, Guvernul nu are nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea acestei măsuri.

Anterior dispunerii pentru prima oară a stării de alertă în România, pe 16 iunie a.c., premierul Ludovic Orban declara: “Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si   Marcel Ciolacu acuză guvernul de ”terorism politic”: Rectificarea bugetară va fi corectată în Parlament

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ