Un tânăr ieșean a ales în adolescență să-și pună viața în slujba neamului studiind la o școală de profil, iar după patru ani de studiu a încununat succesul fiind numit șef de promoție. Alegerea carierei militare a lui Alexandru Andrei Pușcașu a fost cea mai inspirată decizie întrucât cei patru ani au reprezentat cea mai frumoasă perioadă din viața lui.

Alexandru a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,55, confirmând pasiunea pentru fizică cu un binemeritat 10.  Șeful de promoție  s-a stabilit după susținerea examenului de bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu,,  Alexandru obținând  aceeași medie: 9,67.

Profil de învingător venit din partea unui adolescent din comuna Cristești

Andrei Alexandru Pușcașu este din comuna Cristești, jutețul Iași și de-a lungul celor patru ani de liceu militar a avut consecutiv mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85. De asemenea, a înregistrat rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de matematică. În clasa a X-a și a XI-a, Alexandru a participat la Concursul interjudeţean de matematică Memorialul „Ştefan Dârţu” unde a obținut premiul III. În anul școlar 2016-2017 a participat la Olimpiada de matematică și Concursul interjudețean „Matematica de drag” unde a fost distins cu mențiune. În același an școlar, elevul ștefănist a participat și la Concursul interjudețean „Matematica în Bucovina”, unde a ocupat a doua poziție în clasament. În clasa a XII-a, la Concursul interjudeţean „Matematica de drag”, Alexandru a urcat pe treapta a doua a  podiumului, obținând medalia de argint și premiul special.

În contextul reușitei sale, Andrei a menționat: „Pentru mine cei patru ani de liceu militar reprezintă cea mai frumoasă perioadă de până acum. Aici am învățat că poți să te numeri printre cei mai buni dacă ești motivat. Încă din prima clipă când au fost puse pe epoleții mei gradele de elev plutonier adjutant, am realizat că viața mea de ștefănist se va schimba. Titlul de șef de promoție reprezintă rodul eforturilor pe care le-am depus în anii de liceu. Le mulțumesc profesorilor și instructorilor militari pentru că au crezut în mine”.

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premiza rezultatelor remarcabile obținute de tânărul absolvent al Colegiului Național Militar  „Ștefan cel Mare”, iar pentru ceilalți adolescenți militari câmpulungeni reprezintă un exemplu demn de a fi urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ