Țânțarii sunt o adevărată problemă pentru oameni. Aceștia pot răspândi boli 

Cinci specii noi de ţânţari periculoşi s-au adaptat climei din România, din pricina încălzirii planetei În ultima jumătate de secol, temperatura medie din ţara noastră a crescut cu aproape un grad, după cum arată un studiu efectuat de Universitatea de Științe Agricole din Iaşi, la care au participat şi specialişti din alte state europene.

Cercetătorii au analizat cum au evoluat temperaturile în România din 1961 până în 2017. Studiul a indicat o încălzire a atmosferei de la noi cu 0,72 de grade Celsius.

Această creştere a temperaturSpitalului de Boli Infecțioase Iași: „Este extrem de cald şi cu atât mai mult aceste făpturi își modifică stilul de viaţă şi trebuie să fim atenţi.

Înţepătura de țânțar poate duce la infecţii, cum e West Nile care apare la 20% din cazuri    iar acolo poate apărea meningita, encefalita şi trebuie să avem mare grijă. Anul trecut am avut 3 decese.”

Pentru a vă proteja împotriva ţânţarilor, medicii recomandă folosirea unor loţiuni speciale.

În plus, în special seara, ar trebui să purtii – spun specialiştii – a făcut posibilă adaptarea la clima de la noi a unor specii de ţânţari care pot transmite boli periculoase – inclusiv malaria, boala eradicată acum o jumătate de secol.

Carmen Dorobăț, managerul aţi bluze cu mâneci lungi şi pantaloni – astfel încât pielea să nu fie la vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ