Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, referindu-se la decizia CCR de a declara neconstituţională Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, că acei care au aceste credite au riscat şi au pierdut, iar pierderea lor nu trebuie compensată de alţii.

”Unii şi-au luat credite în franci elveţieni. Evoluţia francului elveţian e cea pe care o ştiţi. Unii au pierdut, s-au trezit că pierd. Şi acuma ce să fac eu, să stau să le compensez pierderile? Păi dacă eu fac o greşeală proprie cu titlu personal, vă chem pe dumneavostră să-mi compensaţi ceea ce am pierdut? De aia nu sunt de acord cu legea respetivă”, a spus Tăriceanu.

Citeste si   Medicul Virgil Musta: Secțiile ATI din Timișoara sunt pline. E dificil pentru conștiința medicilor să trimită pacienți bolnavi acasă

El a arătat că mulţi politicieni, colegi de-ai săi, evită să vorbească despre această problemă pentru că este nepopulară.

”Eu ştiu că asta-i o chestiune pe care foarte mulţi colegi de-ai mei evită să vorbească pentru că ştiu că este nepopulară. Dar, sigur, ea e foarte populară în rândul celor care au jucat – să zicem aşa între ghilimele – şi au luat credite în franci elveţieni. Alţii şi-au luat în alte monede. Să ştiţi că nu sunt numai ăia care au pierdut bani în România şi în decursul timpului nu i-a ajutat nimeni”, a adăugat Tăriceanu.

Citeste si   Ce nu se știe încă despre Covid-19. Cât de mortal este, de fapt, și ce rol au copiii în răspândirea bolii

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ