Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat marţi seara că nu este corect ca agenda Guvernului să fie făcută de către stradă, protestele având din punctul său de vedere o problemă de legitimitate şi reprezentivitate, iar recursul la popor prin referendum fiind propriu dictaturilor.

Tăriceanu a afirmat că, prin gestul său de a ieşi în mijlocul protestatarilor, Klaus Iohannis ”face o eroare fundamentală pentru că înfrânge ordinea de drept firească”.

Citeste si   Candidați surpriză la alegerile parlamentare: Marcel Pavel și Sanda Ladoși, pe listele unui partid politic

”El neagă ordinea constituţională de drept punându-se în mijlocul unor manifestanţi, cărora le respect opţiunile, eu sunt un liberal, dar procedând în acest fel, preşedintele face o eroare fundamentală pentru că înfrânge ordinea de drept firească. Adică, pune în paranteză votul democratic, Parlamentul, ca instituţie democratică, şi dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei de stradă”, a spus el la Antena 3.

Citeste si   Cristian Rizea rupe tăcerea. Cum se făceau arestări la comanda afaceriștilor Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu - DOVADA incontestabilă

”Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada?”, a întrebat Tăriceanu retoric, adăugând că asemenea manifestaţii au o problemă de reprezentativitate şi legitimitate din punctul său de vedere.

El a mai susţinut că referendumul a fost utilizat mai mult de dictaturi.

“Să ştiţi că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. Inclusiv în România: în perioada lui Ceauşescu, în perioada lui Carol al II-lea, în perioada lui Antonescu. (…) Preşedinţii vor să sară peste vot, peste Parlament, peste partide, peste instituţii şi se consultă cu cine? Cu poporul”, au fost argumentele sale.

Citeste si   Cristian Rizea, MUTARE spectaculoasă, de la Chișinău: DECIZIA care lovește la vârful politicii din România

Tăriceanu a precizat că nu a primit scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru că luni şi marţi au fost zile libere.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ