ideall.ro

Municipalitatea ieșeană continuă demersurile de accesibilizare a orașului pentru persoanele cu diferite dizabilități

În urma dezbaterii de marți, 5 februarie, cu tema „Iași – oraș accesibil tuturor”, dedicată identificării problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități sau cu deficiențe de auz / văz / vorbire, primarul Mihai Chirica a cerut operatorilor de transport persoane în regim de taxi să asigure cel puțin câte o mașină adaptată transportului persoanelor cu dizabilități și a dispozitivelor ajutătoare de mers.

Consider că legea este bine întocmită și trebuie respectată întrutotul. Cursele speciale sunt un lucru existent care trebuie luat în calcul, chiar dacă numărul acestora este unul cu mult mai mic decât al celor în regim normal. Compania noastră are deja în dotare două mașini Dacia Duster prevăzute cu astfel de dotări, care sunt deja în funcțiune pentru comenzile noastre. Cred cu tărie că această implementare va încânta pe toată lumea” a declarat Mircea Manolache, membru a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), dar și deținător al companiei de taximetre Parma Taxi.

15 februarie – termen limită înaintat de Primăria Iași

Până vineri, 15 februarie, operatorii de taximetrie trebuie să transmită Primăriei Municipiului Iași câte dintre autoturismele autorizate pentru transport persoane în regim de taxi deținute au fost adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilități ce utilizează scaunul rulant.

sensodays.ro

Municipalitatea ieșeană amintește faptul că, în baza prevederilor art. 64 din Legea 448 /2006 privind Protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap și a dispozitivului de mers. Nerespectarea dispozițiilor legale menționate se sancționează contravențional cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ