Share

Un tezaur compus din 18 monede de aur a fost descoperit în Ansamblul Mănăstirii Frumoasa din Iaşi, în contextul lucrărilor de restaurare.

Tezaurul a fost predat Muzeului de Istorie a Moldovei, unde va fi supus procedurilor de clasare şi înregistrare, au precizat reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul cercetărilor arheologice preventive coordonate de dr. Mădălin-Cornel Văleanu, cercetător ştiinţific I la Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, în contextul restaurării Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Iaşi a fost descoperit, în perioada de 7 – 10 august, un tezaur compus din 18 monede din aur.

“Acestea se aflau într-un mormânt parţial deranjat, cântăresc în total 63 g de aur şi au fost bătute între anii 1516 şi 1591 în ateliere din Olanda, Prusia, Silezia, Austria, Ungaria şi Transilvania. Având în vedere structura monetară a tezaurului şi starea de conservare excepţională a monedelor, acestea vor fi supuse procedurii de clasare în conformitate cu legislaţia în vigoare şi vor fi înregistrate în patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei. Asigurăm publicul pe această cale că tezaurul va fi expus în cel mai scurt timp după îndeplinirea tuturor paşilor implicaţi în procedura sus menţionată”, se menţionează în comunicatul de presă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ