Share

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) a elaborat o marcă poştală în memoria echipajului SMURD din IASI, căzut în misiune, un an în urmă, pe teritoriul R. Moldova.

Timbrul a fost lansat duminică, 4 iunie, cu ocazia inaugurării Complexului memorial, edificat la locul accidentului aviatic, în satul Haragîş, raionul Cantemir. Monumentul a fost înălţat la inițiativa Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) şi simbolizează un omagiu adus celor care intervin pentru salvarea vieților omenești, dînd dovadă de curaj, devotament și sacrificiu.
Marca poștală reprezintă portretele membrilor echipajului pe fundalul unui elicopter SMURD și va fi pusă în circulație de către oficiul poștal din satul Haragîș. Tirajul mărcii este de 100 mii de exemplare, iar valoarea nominală – de 9,50 lei.
Tragicul accident aviatic s-a produs la 2 iunie 2016, în apropiere de satul Haragîş, raionul Cantemir. Fiind în misiune de serviciu, elicopterul SMURD din municipiul Iaşi s-a prăbuşit, iar ca urmare patru salvatori au decedat. În luna octombrie trecut, SPCSE a luat decizia de a construi la locul accidentului un Complex memorial, pentru care au putut contribui cu susţinere financiară toţi doritorii, informeaza Moldpres

Share
Citeste si   Vezi unde au acționat polițiștii pe raza Municipiului Iași pentru a menține ordinea și siguranța publică
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ