Share

 

“Prefect pentru o zi”, un concurs de eseuri organizat de Instituția Prefectului împreună cu ISJ Iași, oferă ocazia câștigătorilor de a pune în practică  propriile idei cu privire la administrația publică.  

 

Ziua de 1 Iunie oferă, de câţiva ani, celor mai buni elevi ieşeni prilejul să ocupe cele mai înalte funcţii în administraţia publică. Chiar dacă această performanţă se obţine după o competiţie a celor mai bune eseuri şi chiar dacă succesul este răsplătit simbolic, cei care ajung să stea în scaunul prefectului aduc cu ei un val de idei pe care  însuşi prefectul numit oficial în funcţie le-a găsit interesante.

Citeste si   Săptămâna de FOC pentru Gheorghe NICHITA! Pe 16 iulie află dacă MERGE la ÎNCHISOARE

Doi dintre elevii care au fost ”Prefecți pentru o zi”,  Antonio Dodea – ediția 2019 și Valeriu Țurcanu – ediția 2015, continuă să se implice în viața comunității. Cei doi au participat, ca voluntari, la o tabără de vară pentru copiii din Parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Chilișoaia, comuna Dumești, județul Iași.

Antonio Florin Dodea, câștigătorul ediției din 2019, este un real exemplu pentru comunitatea sa. Antonio, tânărul de etnie romă, a ales să-și valorifice la maxim potențialul,explicând de fiecare dată cât de importantă este educaţia pentru schimbarea destinului şi a situaţiei sociale.

Citeste si   SERA Palmarium a Grădinii Botanice IAȘI va fi RENOVATĂ și se va redeschide în IARNĂ

Proiectul la care au participat cei doi ”Prefecți pentru o zi” a fost dezvoltat în urma ideilor prezentate de Antonio Dodea în cadrul concursului organizat în acest an de Instituția Prefectului.

Acest lucru demonstrează că proiectul demarat de Instituția Prefectului – județul Iași este unul de succes, care ajută tinerii să intre în contact cu administrația locală și, poate cel mai important, le dezvoltă interesul pentru proiectele comunității și îi motivează să se implice în activități sociale, să devină parte a societății românești.

Citeste si   ”Măturator de praf de stele” o COMEDIE marca Andrei CIOBANU

De la concursul din 2015, Valeriu Țurcanu, absolvent al Colegiului Pedagogic ”Vasile Lupu” Iași, a urmat cursurile de licență la Facultatea de Drept din Toulouse, iar în prezent urmează cursurile de master la Facultatea de Drept din Lille, ambele din Franța.
”Prefectul pentru o zi” din 2019, Antonio Dodea, și el absolvent al Colegiului Pedagogic ”Vasile Lupu”, a obținut media 9.40 la examenul de Bacalaureat și a devenit student la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași, la buget.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ