Share

Tinerii, băieţi şi fete, interesaţi şi motivaţi pentru cariera militară, au posibilitatea să participe la concursurile de admitere organizate de instituţiile militare de învăţământ. În anul de învăţământ 2017-2018, Ministerului Apărării Naţionale şcolarizează peste 1000 elevi şi studenţi în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar şi superior.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, deschis şi selectiv, care asigură formarea, specializarea şi perfecţionarea personalului militar profesionalizat necesar Armatei României.

Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul Militar Zonal Iaşi desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor – băieţi şi fete – pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul de învăţământ 2017-2018, după cum urmează:

– la colegiile naţionale militare:

-“Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc:  120 locuri;

-“Dimitrie  Cantemir” Breaza:                           120 locuri;

-“Mihai Viteazul” Alba Iulia:                            120 locuri;

– “Tudor Vladimirescu” Craiova:                       120 locuri.

Total = 480 locuri

Se primesc candidaţi care fac dovada promovării evaluarea/testelor naţionale sau care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 24.03.2017.

 – la academiile militare (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi):

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

 – Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu : 203 locuri;

 – Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov: 159 locuri;

 – Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa : 66 locuri;

 – Academia Tehnică Militară – Bucureşti : 180 locuri;

 – Institutul Medico-Militar – Bucureşti şi Tg. Mureş: 50 locuri.

Total = 658 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi împliniţi în cursul anului 2017 iar termenul limită de depunere a dosarului este de 14.04.2017.

 – la şcolile postliceale militare (pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor):

 – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”  Piteşti:    216 locuri;

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din  loc. Boboc jud. Buzău: 100 locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 95 locuri.

Total = 401 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2017, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 05.05.2017.

Ca elemente de noutate faţă de anul de învăţământ 2016-2017:

–  în acest an băieţii şi fetele participă la concurs pe aceleaşi locuri;

– s-a înfiinţat un nou colegiu naţional militar  la Craiova (120 locuri);

– a crescut numărul de locuri, cu peste 200, la academiile militare şi şcolile postliceale militare.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

  • prezentarea la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar în vederea stabilirii contactul iniţial;
  • efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Militar Iaşi);
  • definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar;
  • susţinerea a doua teste aptitudinale, care sunt apreciate cu “Admis” sau “Respins” (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Cîmpulung Moldovenesc;
  • participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.
Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

Pentru candidaţii din judeţul Iaşi  activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat în strada Arh.G.M. Cantacuzino nr. 20, zilnic de luni până vineri între 08.00-16.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0332/414892, sau 0232/264491 int. 112, 137 sau pe adresa de email: recrutare_iasi@mapn.ro.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ