Share

Silviu MACOVEI:”Aceasta este cea mai dură înfrângere a PSD în toată istoria partidului”

”Aceasta este cea mai dură înfrângere a PSD în toată istoria partidului. Da, aceasta este realitatea și trebuie să o acceptăm. În urmă cu doar trei ani aveam peste 46% din totalul voturilor, acum nu avem nici guvernare, nici încredere și am obținut cel mai rușinos rezultat la o rundă de alegeri prezidențiale.


Ca număr de voturi PSD este aproape la același nivel în ultimele runde de alegeri. Însă, este evident că nu am reușit să atragem alte voturi, din zona celor care nu se implicau în politică sau a celor nehotărâți.

Mai mult, diaspora a fost ignorată de PSD, ceea ce este o greșeală fatală. Acești români nu au plecat de prea mult bine, ci dezamăgiți de perspectiva viitorului în România. Iar faptul că au votat masiv înseamnă că își doresc să se reîntoarcă acasă și să își construiască un trai decent în țară. Iar PSD a eșuat în a da această încredere.

Poate principala vină care i se poate imputa conducerii partidului este că a ignorat complet tinerii și adulții tineri. Dacă acum zece ani, un tânăr licean de 18 ani care abia avea drept de vot nu se implica în politică și nu venea la vot, acesta acum are 28 de ani, lucrează, are chiar și un copil. El este mult mai implicat și mult mai preocupat nu atât de salariul minim, cât mai ales de viitorul lui și al copiilor lui în țară. Iar acest om se gândește pe termen lung, iar pentru el PSD nu putea fi o viziune despre viitor ci una despre trecut.

Acum este momentul unei schimbări majore în PSD sau acest partid va merge din rău în mai rău. Am avertizat public încă înainte de europarlamentare că dacă nu venim cu oameni noi și mentalități proaspete vom pierde alegeri după alegeri. Acum trebuie să ne reformăm, nu mai târziu, altfel PSD va dispărea”, a declarat deputatul PSD Silviu MACOVEI.

Vasile TOMA: ”Acum trebuie să fie clar pentru toți colegii! PSD este pe o direcție greșită”

”Acum trebuie să fie clar pentru toți colegii! PSD este pe o direcție greșită!
Este un rezultat rușinos care arata foarte clar ce trebuie făcut: REFORMA!
Toți cei care au “contribuit” la acest scor trebuie sa își asume responsabilitatea în mod demn și nu doar teoretic.
Cei care au luat poziție și au fost îndepărtați, cei care au luat poziție în interior, au avut dreptate atunci când au punctat măsurile greșite și au avertizat ca urmează eșecul.
Avem nevoie de o alta abordare, de un PROIECT nou de partid care sa dea încredere romanilor ca suntem capabili sa valorizam competenta, onestitatea, performanta.
Partidul Social Democrat este un partid mare dar, în acest moment, eșuat.
Avem nevoie de o echipa de conducere noua și competenta care sa construiască alternativa social democrata autentica pentru Romania”, a declarat Vasile TOMA

Maricel POPA: ”Partidul Social – Democrat are un electorat stabil de aproximativ 3 milioane de votanți”

În dezacord total cu linia schimbării și a adaptării mesajului și politicii interne la realitățile curente și așteptările electoratului, Președintele PSD și a Consiliului Județean Iași, Maricel POPA s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de PSD. Acesta s-a mărginit să constate că PSD mai are aproximativ 3 milioane de votanți.

Citeste si   Marian Oprișan nu acceptă înfrângerea. Baronul PSD a cerut renumărarea voturilor

Da, este adevărat, din numărul total de votanți fideli PSD în 1990, au mai rămas 3 milioane. Dar, vor scădea pe cale naturală și aceștia. În curând, acești 3 milioane vor rămâne 2 milioane, apoi 1 milion și, invariabil creditul politic al PSD va fi zero. Acesta este rezultatul inadaptării la evoluția și așteptările electoratului român și la nevoile României.

Citeste si   Violeta Alexandru: Am votat pentru un București mai curat, în care pilele nu mai sunt în fruntea administrației. Se poate altfel!

”Indiferent de votul dumneavoastră îndreptat către social-democrați sau liberali, este foarte importat că ați ieșit la vot, implicându-vă astfel în viitorul țării! Dreptul de a alege este garantat de Constituția României, generații întregi luptând pentru obținere acestuia. Din respect pentru trecut și din responsabilitate pentru viitor, avem obligația să ieșim la vot!

În ceea ce privește alegerile care s-au încheiat, pot spune că rezultatul acestora dovedește încă o dată faptul că Partidul Social – Democrat are un electorat stabil de aproximativ 3 milioane de votanți care sunt alături de noi în permanență și care au înțeles că măsurile social-democrate sunt cele mai potrivite pentru țară.

Mai mult, vreau să punctez faptul că foarte mulți români trăiesc astăzi mai bine datorită măsurilor social-democrate prin care s-au majorat salariile și pensiile, s-au reabilitat școli, spitale și drumuri, s-au sprijinit antreprenorii și, nu în ultimul rând, tinerii. Chiar dacă nu am primit votul tuturor acestor români care astăzi beneficiază de programele și măsurile social-democrate implementate de fostul Executiv, noi suntem mulțumiți de faptul că am muncit pentru cetățenii acestei țări și că rezultatele s-au văzut.

La guvernare sau în opoziție, aleșii poporului trebuie să facă tot ce le stă în putere să crească nivelul de trai al cetățenilor, iar social-democrații au făcut întotdeauna asta!

Viața politică este cu urcușuri și coborâșuri, viața politică este presărată de lecții, însă noi, social-democrații, vom rămâne alături de oameni și vom intra în viitoarele competiții electorale mai uniți și mai puternici”, a declarat președintele Consiliului Județean, Maricel POPA


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ