Share

Scandalos! Greva sindicaliștilor – se iau sau nu măsuri?

Sindicaliștii din învățământ sunt nemulțumiți din cauza salariilor, de aceea ei au decis să protesteze în fața Prefecturii Iași. Pe lângă toate acestea, ei vor să dispară din funcție membrii din Guvernul Român, mai precis Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu.

Angajații din învățământ sunt nemulțumiți că promisiunile din Programul de Guvernare al actualei puteri nu au fost aprobate și îndeplinite nici în acest moment. Sindicaliștii sunt revoltați pentru că nu li s-au acordat majorări la salarii. În anul 2017, neplata hotărârilor judecătoreşti, lipsa unei infrastructuri şcolare decente în special la şcolile de la sate devine problematică privind siguranța și sănătatea elevilor.

Începând cu data de 2 octombrie vor începe protestele nu doar în Iași, ci în toată țara

Nemulțumirile protestarilor se țin lanț și din cauza cuantumul mic al creşterii salariilor nete în anul 2018 comparativ cu creşterile salariilor brute, consecinţă a majorării contribuţiilor angajaţilor către stat. Toată această revoltă constă mai departe în faptul că nu s-au cuprins în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 sumele necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti, în conformitate cu prevederile legale de eşalonare a plăţii acestor sentinţe.

În medie, fiecare angajat din educaţie ar trebui să recupereze aproximativ 5.000 de lei, dar nemulțumirea se reflectă și pentru că nu a fost respectat Regulamentul pentru Sporuri. Regulamentul prevede acordarea a 6% din PIB pentru învățământ, demers ce nu s-a efectuat.

„Acestea sunt principalele noastre revendicări faţă de actuala putere”, transmite Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași, sursa Libertatea.Ro

Începând cu data de 2 octombrie vor începe protestele nu doar în Iași, ci în toată țara.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ