În fiecare zi, doi români sunt răniți sau își pierd viața acolo unde ea ar trebui să fie protejată de lege – pe trecerile de pietoni

Pedepsele dictate sunt cu suspendare sau de 6 luni – 1 an. Irina a murit lângă fetiţa ei, lovită de o maşină, în timp ce traversa strada. Regulamentar, pe trecerea de pietoni. Irina nu era pregătită să moară, plecase de acasă să-şi plimbe copilul în cărucior.

Fetiţa ei de un an şi jumătate se zbate acum între viaţă şi moarte, pe un pat de spital. Şoferul care a provocat accidentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Neglijarea pietonilor, a treia cauză a deceselor rutiere În fiecare zi, cel puţin doi oameni sunt loviţi de maşini pe trecerile de pietoni din România. Zebrele sunt un fel de loterie a morţii, nu poţi fi sigur niciodată dacă ajungi de cealaltă parte a străzii sau dincolo. „Neacordarea priorităţii pietonilor reprezintă cea de-a treia cauză de producere a accidentelor grave în România”, se arată în Strategia Naţională pentru siguranţa rutieră (2016 – 2020).

Ce păţesc cei care omoară oameni pe trecerile de pietoni? Ce pedepse primesc ei, după ce emoţia colectivă trece, iar tragediile cad în uitare?

LĂSAȚI UN MESAJ